Vestel, 2 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Vestel’de 2 bin çalışanın işten çıkarılacağını doğruladı. Yüngül, kararın tamamen “verimlilik amacıyla” alındığını ve üretim kapasitesinin bu süreçten olumsuz etkilenmeyeceğini, aksine artacağını söyledi.

Eklenme Tarihi: 20 May 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 20 May 2025
Vestel, 2 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

2 Bin Çalışan İşten Çıkartılacak

Zorlu Holding çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen elektronik üreticilerinden Vestel, 2 bin çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu rakam, şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor. Bir yerel kanala göre, Zorlu Holding 4,9 milyar dolarlık borç yüküyle karşı karşıya. Bu doğrultuda holding, hem varlık satışlarına hem de personel azaltımına yönelik kapsamlı bir yeniden yapılandırma sürecine girmiş durumda.

“Verimlilik İçin” Açıklaması

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, bir gazeteye yaptığı açıklamaya göre, işten çıkarmaların nedeninin tamamen verimlilik odaklı olduğunu belirtti. “İki bin kişi işten çıkarma doğrudur ama tamamen verimlilik için… Vestel’de bu karar üretim kapasitesini azaltmayacak, aksine artıracak,” dedi. Yüngül ayrıca, şirketin borçluluk oranı ve faaliyet kârlılığı (FAVÖK) dengesini sürdürülebilir bir düzeyde tutmayı hedeflediğini söyledi.

Yatırımları ABD,ye Kaydırmayı Düşünüyoruz

“İhracatı güçlü bir grubuz. Verimlilik artırıcı adımlarla daha rekabetçi hale geleceğiz. Avrupa dışındaki pazarlarda, özellikle ABD pazarında daha etkin olmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı. Yüngül ayrıca, kaynakların ve yatırımların Amerika pazarına yönlendirildiğini belirterek, “Eylül ayında güzel haberler alacağız,” şeklinde konuştu.