Dini Bozarsanız Şefkat Tokadı Değil, Zecr Tokadı Yiyeceksiniz!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 26 Aralık 2016 tarihinde kendisine yöneltilen “Başınıza gelen musibetler ellerinizle yaptıklarınız sebebiyledir ayetine göre Fethullah Gülen cemaati hangi hataları yapmıştır? Hangi amellerinin tersi ile cezalandırılmışlardır? Sorusuna verdiği cevapta; “Haramları helalleştiriyorsunuz Allah’ın tokadını yiyeceksiniz.”diyen Hocaefendi en son ikazını 17-25 Aralık operasyonunda yaptığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

 Dini Bozarsanız Şefkat Tokadı Değil, Zecr Tokadı Yiyeceksiniz!
29 Ağu 2016 16:15:20

Alparslan Kuytul Hocaefendi 26 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Başınıza gelen musibetler ellerinizle yaptıklarınız sebebiyledir ayetine göre Fethullah Gülen cemaati hangi hataları yapmıştır? Hangi amellerinin tersi ile cezalandırılmışlardır? Sorusuna verdiği cevapta; Haramları helalleştiriyorsunuz Allah’ın tokadını yiyeceksiniz. Din Allah'ın dinidir Allah buna müsaade etmez. Ve isminiz kötü anılacak, kalplerde yeriniz kalmayacak. 1998’de de bunu söyledim dinlemediler.” diyen Hocaefendi en son ikazını 17-25 Aralık operasyonunda yaptığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. 

“Başınıza gelen musibetler ellerinizle yaptıklarınız sebebiyledir ayetine göre Fethullah Gülen cemaati hangi hataları yapmıştır? Hangi amellerinin tersi ile cezalandırılmışlardır?”

Ben yıllar evvel bunları anlatmıştım o kasetlere bakabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla 98’de o zaman onlara diyorum ki;

SİZ HARAMLARI HELALLEŞTİRDİNİZ

Kızlarınızın başını açıp okula gönderdiniz cemaat olarak. Birisi yapmış ayrı bir şey cemaatin buna fetva vermesi ayrı bir şey. Cemaatin bir stratejisi olmuş bu. Siz bunları yaptınız, peruk takıp gittiniz. Bu millet size yardım etti, Allah size destek verdi ama böyle yaparsanız Allah'ın tokadını yiyeceksiniz ve isminiz kötü anılacak, kalplerde yeriniz kalmayacak ta 1998’de bunu demiştim. Sonra 2000’li yıllarda bunu kaç defa söylemişim tekrar 1998’den 2016’ya kadar birkaç defa var kasetlerde. Yani bu musibet neden geldi hangi günah sebebiyle zaten kasetlerde var. Haramları helalleştiriyorsun tokadını yiyeceksin. Din Allah'ın dinidir Allah buna müsaade etmez. Dini bozamazsın birisi başını açmış bir şey olmaz onunla din bozulmaz ama bir cemaat fetva verirse dini bozar. İsrail'e olan dualar, Irak meselesi ile ilgili Amerika’ya yaptıkları tavsiyeler “öyle bir Irak meydana getirin ki İran’a özenmesinler” demeler, Türkçe Olimpiyatlarında kızlara şarkılar söyletmeler, Samanyolu Televizyonu’nda caiz olmayan programlar. Gerek itikatta dinler arası diyalog mesela, Yahudi ve Hristiyanları cennetlik görmeler, müslüman bir kızın bir Hristiyanla evlenmesini caiz görmeler, fakir zengin ayrımı yapmalar, hep zenginlere ilgi duymalar, hiç fakirleri adam yerine koymama, onlara bir şey anlatmama bunun gibi. Geçenlerde  Faruk Beşer vesilesiyle bu konuda yazmıştık. Yani bu cemaat şöyle yaptı şöyle yaptı bunları görmedin. Yani darbe yaptıktan sonra mı anladın? 64 yaşında mı anlayabildin? Bunlar bunu 30 yıldır yapıyordu. Ben oraya yazmıştım 27 madde internette var neden bunlardan anlamadın? Anlayabilirdin.” Size gelen her musibet ellerinizin kazandığı günahlar sebebiyledir. Allah çoğunu da affetmektedir.” Buna rağmen çoğuna affettiği halde cezaya uğruyorsanız kendinizden bilin.

Dini Bozarsanız Şefkat Tokadı Değil Zecr Tokadı Yiyeceksiniz. 1998’de Bunu Anlatmışım

Şimdi bu şefkat tokadı mıdır? Ne acayip bir tokattır. Bütün okullarına el konuldu, bin tane öğretim kurumu kimisi okul kimisi dershane kimisi yurt vesaire 28 bine yakın öğretmenin lisansı iptal. Çok lüks okullar, hepsine el koydu devlet. Bu şefkat tokadı mıdır? 40 bin kişi gözaltı 20 bin tutuklu, 2.400’e yakın hâkim savcı tutuklu, kaç bin asker vesaire. Bu şefkat tokadı değil. Bu zecr tokadı.Allah’u Teâla önce küçük tokatlar vurur anlamazsanız daha büyüğü gelir anlamazsanız daha büyüğü gelir. Küçük tokatlar vuruldu anlamadılar sonra büyüğü geldi. Şimdi onlar diyecekler ki; bize zulmedilmedi mi? En azından bazılarımıza hepimiz darbeci miyiz? Doğru haklısın evet. Yalnız okumayı terk ettiğiniz o Risaleye bakın oraya biraz okuyun tekrar dönün Kur'an'a sünnete. O risalede bir şey diyor.

Hâkim Hükmeder, Zulmeder Ama Allah Adalet Etmiş Olur

Bedîüzzaman diyor ki hâkim hükmeder zulmeder ama Allah adalet etmiş olur. Nasıl olur şöyle olur; hâkimin o hükmü evet hâkim sadece o meseleye bakmaktadır ve aslında o meseleden öyle bir ceza veremez. Hâkimin hükmü zulümdür adaletsizliktir adam bir şey yapmamış resmen zulüm. Evet, hâkimin hükmü zulümdür ama Allah açısından bakarsanız zulüm yoktur. Neden? Çünkü senin başka günahlarına kefaret olacak. Sen dini bozdun. Ben dinler arası diyalog ile ilgili konferanslar yaptım 2004'de, bana her lafı söylüyorlardı yapmayın diyordum bakın bu yanlış bir proje bakın Yahudi ve Hristiyanları da cennete soktunuz dini bozuyorsunuz bakın kızların başını açıyorsunuz vallahi  Allah'ın tokadını yersiniz. Allah’ı hesaba katmaz olmuşsunuz. Kendinizce fetvayı verip yapıyorsunuz. Allah hesabınızda yok artık sizin, yapmayın bunu tokat yersiniz. Dinlemediler. Bir de her lafı söylediler. Ben bir kâfirden duymadığım lafı onlardan duydum zamanında. Şimdi hâkim hükmediyor zulmediyor. Ama onlar şöyle düşünsünler yinede günahlarımıza kefaret oluyor hatamızı düşünelim. “Evet, darbe yapmadık biz( içinden darbe yapmayanlar için söylüyorum onunla alakası olmayanlar için). Evet, darbe yapmadık ama başka şeyler yaptık; dinler arası diyalog yaptık, kızları çıkartıp şarkı söylettik, Türkçe Olimpiyatları yaptık, İsrail'e dua ettik, Amerika'yla güzel anlaştık, İran'a her lafı dedik, Amerika'ya bir kelime demedik,Mavi Marmara şehitlerine bile laf dedik ama İsrail'e bir laf demedik. Şunu yaptık şunu yapmadık.

Peygamberi Metot İzleyelim Örgütsel Değil

 Yapmamız gerekenleri yapmadık, yapmamamız gerekenler yaptık” demediler. Bence bu onlar için bir fırsattır bundan sonra Peygamberi metot izleyelim örgütsel değil. Örgütsel bir metot; kendini saklamak için içki bile içiyor namaz bile kılmıyor, karısının başını da açıyor dekolte bile giydiriyor. Kendini gizleyecekmiş. Bunun bir hesabı var. Yok böyle bir metod İslam'da. Peygamberler tebliğ yaptı siz tebliğ yapmıyorsunuz takiyye yapıyorsunuz. Sadece köşeleri ele geçirmek için her renge giriyorsunuz hiç kimliğinizi belli etmiyorsunuz o zaman nasıl tebliğ yapacaksınız.
Dini anlatamıyorsunuz. Takiyyecilik yapmaktan dini anlatamaz hale geliyorsunuz. Yaşayamaz hale geliyorsunuz.  Böyle bir metot yok İslam'da. Bunları düşünmeliler ben o zaman 2013’te en son demişim ki bakın tevbe edin, beddua değil tevbe edin yoksa yıkılacaksınız.
Yine Dinlemediler 2013-27 Aralığında söylemiştim bunları en son 17- 25 Aralık operasyonundan sonra son ikazı o zaman yapmışım. Bakın yıkılacaksınız ucuna geldiniz tevbe edin, şu yaptıklarınızdan dini bozduğunuzdan dolayı. Etmediler o zaman ceza kaçınılmaz oluyor. Hâkim zulmediyorsa da Allah adalet ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz