“Hiç İnanmayın Bu Laflara”

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu hafta gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanının Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusundaki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta önemli noktalara temas eden açıklamalarda bulundu.

 “Hiç İnanmayın Bu Laflara”
09 Tem 2016 03:05:43

Konuşmasından bazı önemli notlar şöyle:

Devlet böylemi idare edilir!

Günü gününü tutmayan devlet!

Dün böyle söylüyor bugün böyle söylüyor!

Her gün yeni karar yeni strateji!

Devlet böyle mi idare edilir!

Vallahi ben ne zaman dedim hatırlamıyorum 2 sene olmuş olabilir. Demiştim ki bu Suriyeliler yakında Türkiye’den nefret etmeye başlar.(Türkiye’nin idarecilerinden daha doğrusu) Neden?

Bunlar şimdi anlamıyorlar ama çünkü Suriye’yi karıştıran Türkiye oldu. Bunu yakında anlamaya başlayacaklar ve Türkiye sebep oldu diyecekler dedim. Geçenlerde Suriyeli bir arkadaşlar bana aynen böyle dedi. “Türkiye’nin başbakanı yüzünden biz bu hale düştük.”  Bizi kışkırttılar elimize silah verdiler, biz sokağa döküldük bugün bu hale geldik.

Bunlara vatandaşlık verilse bile bunlar bu fikri bırakır mı?

Hiç İnanmayın Bu Laflara Benim Size Tavsiyem Bu Ey Suriyeliler!

Size kimlikte verilse vatandaşlıkta verilse birkaç sene sonra amma Tayyip Erdoğan döneminde amma Tayyip Erdoğan’dan sonra kimlikleriniz geri alınacaktır. Geri ülkenize gönderilirsiniz hiç inanmayın bu laflara benim size tavsiyem bu ey Suriyeliler!

 Bu çünkü hiçbir devletin yapmayacağı bir şey 3 milyon kişiyi alır mı bir devlet!

Senin zaten işsizliğin yüzde 10 düzeyinde. İşsizlikte en önde gelen ülkelerdensin. Sen daha bunu halletmemişken 3 milyon daha Suriyeliyi mi alacaksın? Ve orada ki savaşı başlatan sebep olan sizlersiniz. İzlediğiniz yanlış, saçma sapan, basiretsiz politikalar yüzünden Suriye bu hale geldi. Onu halletmiyorsunuz da Suriyelileri vatandaşlığa alıyorsunuz kim buna inanır.

Herkes biliyor ki vatandaşlığa alınmaların sebebi oy için!

Bir memlekette bir adamın arzularına göre hareket edilir mi? Böyle devlet mi idare edilir ya(!) ve bir sürü yalaka adam sessiz kalıyor. Hepsi de biliyor hepsi de vicdanı sesleniyor bunu niçin yapıyoruz. Akp’li milletvekilleri hepsi biliyor bunun niçin yapıldığını.

Bunu mesela CHP yapsaydı kabul ederler miydi? Etmezlerdi ama biliyor ki kim konuşursa kalemi kırılacak.

Böyle bir şey tarihte var mı hangi devlet 3 milyon kişiyi almış.

Ve üstelikte Türkiye gibi bir devletin gücü yeter mi buna, Amerika böyle bir şeyi kabul etmez. Almanya bunu kabul etmiyor. Almanya sende kaç kat güçlü ekonomiye sahip, çalışmayanlarına ömür boyu para verebilecek bir Almanya.

Buna kim inanıyor ya sen bunu Müslümanlığından mı yapıyorsun! Ya bırakın be! Bırakın bu dini kullanmayı be! Dini kullanıyorsunuz başka bir şey yok! Müslüman kardeşimizmiş buymuş şuymuş… ondan mı bunu yapıyorsun gerçekten bir insan bu kadar hırslı olursa illa bu makama geleceğim illa illa illa  derse bunun sonu kötü! Çok kötü olaylara sebep olur!

Derin devlete sırtını dayamışlar.

Derin devlet onları yakalamış şantaj yapıyor dediğini yaptırıyor ve beraber olmuşlar o yüzden kimse bir şey diyemiyor. Fakat derin devlet bu husus da öyle düşünmüyor Başkanlığa da razı değil bu 3 milyon kişinin vatandaşlığa alınmasına da razı değil gördüğüm kadarıyla. Bunun üzerinde ısrar ve başkanlık üzerinde ısrar Tayyip Erdoğan’a biçilen ömrü kısaltır. Onlarla ittifak etmiş. Onlarla ittifakını bozar. Belki biraz daha iş tutalım her istediğimizi yaptıralım sonra kalemini kıralım diyorlarsa ki öyle diyorlar şimdiden kalemini kırmalarına yol açar.

Herkesin Gözünün İçine Baka Baka Yalanlar Söyleniyor.

 Ben Böyle Bir Dönem Hayatımda Görmedim.

 

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    BAHAR ANIK 07 Eyl 2016 15:14:00

    Basiretsiz kararlarla nereye kadar gidecekler. Hem ülkeyi karıştır zor durumda bırak sonrada toparlamaya çalış ama becereme pes yani


Yorum Yaz