Ezana, başörtüsüne el uzatan PKK ile savaşırız

Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan grupların en güçlü grubu Nusret Cephesi, Şeyh Maksud bölgesinde Esed rejiminin yanında yer alıp insanlık suçu işleyen Kürt grup PYD hakkında açıklama yaptı.

 Ezana, başörtüsüne el uzatan PKK ile savaşırız
30 Mayıs 2015 16:42:41

 

 


Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan grupların en güçlü grubu Nusret Cephesi, Şeyh Maksud bölgesinde Esed rejiminin yanında yer alıp insanlık suçu işleyen Kürt grup PYD hakkında açıklama yaptı. Nusret Cephesi yaptığı açıklamasında müslüman mustazaf halka zulmeden PYD milislerine karşı savaşacağını ilan etti.

Nusret Cephesi'nin Şeyh Maksut olayları hakkında açıklaması:

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam Rasulullah’a, aline ve ashabına olsun. Bundan sonra:

Halep’te askeri yapılanmanın zorluğuna, Nusayri ordunun mustazaf halkı muhasara altına alma çabalarına ve mücahitlerin onları engellemekle ve onlara karşı savaş hazırlığıyla meşgul olmasına rağmen Kürt milisleri olan PYD grubu Nusayri rejiminin yanında yer alıyor ve müslüman halkı sıkıştırmaya çabalıyor. Bazen ezanların okunmasını engellerken bazen de bayanların hicap örtünmesine yasaklar getiriyor. Nusret Cephesi, Şeyh Maksud bölgesinde müslümanlara zulmeden kürt milislerinin cürümlerini durdurmak için Halep’te savaşan devrimci gruplarla beraber savaşmaya hazırlandığını duyurur. Nusret Cephesi onları yıldırmaktan ve bu düşmanlıklarına son verdirmekten geri durmayacaktır. 

"Allah işinde galip olandır. Ancak insanların çoğu bilmezler."



0 Yorum

Yorum Yaz