Laiksin! Laik Bir Türkiye Osmanlı’yı Örnek Alamaz

Alparslan Kuytul Hocaefendi Suriye meselesi ile ilgili kendisine sorulan soruda Türkiye’nin bu meseledeki stratejik hatalarından bahsederken hükümete şu sözleri söyledi; “Türkiye’ye bu işi havale etti Amerika.Türkiye’ye baya bir gaz verdiler.Türkiye hakikaten kendisini Osmanlı filan zannetmeye başladı.Hiçbir alanda Osmanlı’nın benzeri değilsin. Ne milli bütçen güçlü, ne milli beraberliğin güçlü, nede İslam’la idare ediyorsun. Laiksin! Laik bir Türkiye Osmanlı’yı örnek alamaz. Alsa da başaramaz.

 Laiksin! Laik Bir Türkiye Osmanlı’yı Örnek Alamaz
22 Haz 2016 13:07:52

Alparslan Kuytul Hocaefendi Suriye meselesi ile ilgili kendisine sorulan soruda Türkiye’nin bu meseledeki stratejik hatalarından bahsederken hükümete şu sözleri söyledi;  “Türkiye’ye bu işi havale etti Amerika.Türkiye’ye baya bir gaz verdiler.Türkiye hakikaten kendisini Osmanlı filan zannetmeye başladı. Sen Osmanlı değilsin! Hiçbir alanda Osmanlı’nın benzeri değilsin. Ne milli bütçen güçlü, ne milli beraberliğin güçlü, nede İslam’la idare ediyorsun. Laiksin! Laik bir Türkiye Osmanlı’yı örnek alamaz. Alsa da başaramaz.”

 

Amerika kimse bizden Suriye konusunda Libya’da takındığımız tavrı beklemesin dedi. Bunu dediği halde Amerikalı yetkililer Türkiye hükümeti Amerika’dan çok daha fazla ileriye çıktı. Türkiye neyine güvenerek bunu yaptı? Ve Suriye halkına iyilik yapmadı.

Suriye halkının başını belaya soktu.

Sen kurtarabilecek misin Suriye halkını? Hayır. O zaman neden sokağa çıkartıyorsun? Onlara her türlü yardımı yapabileceksen ve onları zafere götürebileceksen hadi neyse diyelim. Buna gücün yetmeyeceğini sende biliyorsun.

 Türkiye’ye bu işi havale etti Amerika.

 Türkiye’yi maşa gibi kullanmak istiyor. Ve baya bir gaz verilmiş

Türkiye’ye baya bir gaz verdiler.

Türkiye hakikaten kendisini Osmanlı filan zannetmeye başladı. Sen Osmanlı değilsin Osmanlı üç kıtanın hâkimiydi. Osmanlı İslam’la idare ediliyordu. Osmanlıda iç savaş yoktu. Türk Kürt kavgası yoktu. Osmanlının bütçesi senin hayal edemeyeceğin bir bütçeydi.  Osmanlı halkının ahlakı, cesareti, şecaati, tecrübesi senin halkında yok. Hiçbir alanda Osmanlı’nın benzeri değilsin. Ne milli bütçen güçlü, ne milli beraberliğin güçlü, nede İslam’la idare ediyorsun. Laiksin laik bir Türkiye Osmanlıyı örnek alamaz alsa da başaramaz. Herkese laik olun diyorsun Mısır’a gidiyorsun laikliği tavsiye ediyorsun ondan sonrada rol oynamaya kalkıyorsun. Onlara iyilik yapmış olmuyorsun. Orda insanlar ölüyorlar onları destekleyenler Türkiye’de rahat rahat yaşıyorlar. Onları sokağa sürdüler ve yalnız bıraktılar. Yazık günah yazık günah elli bin insan öldü, yüz bin insan kayıp ne demek bunun manası hepsi öldü demek ki ne kaybı kayıp diye bir şey mi var hepsi öldü. Milyonlarca insan evini barkını bıraktı. Bunların bir kısmı Suriye içinde bir yerlere gitti, bir kısmı Ürdün’e, bir kısmı Türkiye’ye geldi. Yüz binlercesi başka devletlere gitti. Aç susuz perişan vaziyette. Türkiye iyilik mi yapmış oldu?



0 Yorum

Yorum Yaz