Yalan! Abluka Kaldırılmadı

Alparslan Kuytul Hocaefendi Gerçekleştirilen Kadir Gecesi Özel Programında gecenin anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından kendisine yöneltilen “Türkiye’nin İsrail'le yaptığı anlaşmayı Hamas'ın Türkiye'ye teşekkür etmesini ve bu anlaşmadan bir gün sonra Cumhurbaşkanı’nın Mavi Marmara’yı gönderirken ‘benden izin mi aldınız’ demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Şimdi düşünüyorum da bundan sonra Cumhurbaşkanıyla kim iş tutar, kim onunla ittifak eder?” diyerek cevap verdi.

 Yalan! Abluka Kaldırılmadı
02 Tem 2016 08:51:47

Ayrıca açıklamalarında şu ifadeler yer aldı;

Şimdi Türkiye'nin İsrail'le yaptığı anlaşma eğer Filistin’lilerin hayrına olacaksa. Filistinliler bunu daha iyi bilir. 

Bir Türk gazeteci Hamza Tekin. Ben onu size getirdim. Sizinle paylaşmak için. Bizim medyada Arap basınını takip etmeyen kimseleri kandırmak için Arapça bilen bir gazeteci Hamza Tekin.  Tayyip Erdoğan'la beraber çektirdiği fotoğrafı profiline koyan birisi. Ve reisimiz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız diye konuşan bir gazeteci bu gazetecinin yaydığı bir haber var. Haber kaynağı o oradan çıkıyor Arap basınına Arapça olarak tweet atıyor ve Hamas'ın da Türkiye'nin İsrail'le yapmış olduğu bu anlaşmayı uygun gördüğünü muvafık bulduğunu söylüyor. Yalan! Hamas'ın böyle bir beyanı yok.

Abluka Kaldırılmadı. 

 Bakın ben size getirdim. Bu yalanın ortaya çıkması için nasıl aldatılıyoruz bakın. Hamas'ın yayınladığı Arapça metin Arapçasını getirdim ben. Ve bu Arapça metinde Hamas kesinlikle böyle bir şey söylemiyor Türkiye'nin İsrail'e yapmış olduğu anlaşmadan bahsetmiyor. Sadece ablukanın hafifletilmesi konusuna biraz temas ediyor. Ve Hamas'ın resmi sitesinden yaptığı bu açıklamadan kesinlikle Türkiye'nin yaptığı anlaşmayı uygun bulduklarına dair en küçük bir şey yok.

“Türkiye bu hususta bu ablukanın tamamen kaldırılması konusunda bize yardımcı olmaya devam etsin biz bunu istiyoruz.” sonra bakın. Bunu bu gazeteci (Hamza Tekin)Arapça olarak yazmış.Arapça olarak bunun Hamas tarafından kabul edildiğini iddia ediyor yalan söylüyor. Ve bu yalanı Hamas'ın liderleri reddettiler ve yalan dediler…

 Türkiye kamuoyunda sanki abluka kaldırılmış gibi bir yalan haber yayılıyor.

Abluka kaldırıldı deniliyor abluka kaldırılmadı. İsrail başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada diyor ki; “bunu kaldırmamız mümkün değil. Böyle bir şey asla söylenmedi kabul etmedik” diyor. Bugün Türkiye saat üç buçukta bir gemi gönderdi.  Yarın gece falan varır. Yardım gemisi gönderdi bu ablukanın kaldırıldığı imajını oluşturmak için 11 bin ton yardım malzemesi gönderiliyor. Ve yani Hamas Filistin'e ablukayı kırdı mesajı verdi böyle bir şey yok. Yine İsrail'in limanına gidiyor ve İsrail’in müsaade ettiği mallar. Abluka nedir abluka çevrilmesi ve onun izni olmadan bir şeyin girmemesi ve çıkmaması.
Bugün de devam ediyor zaten daha evvelden beri de ufak tefek yardımlar oluyordu zaten İsrail buna müsaade ediyordu oradakiler ne yiyorlardı ölecekler mi? Yani zaten buna müsaade vardı. Ama Gazze’nin tamamen özgürleşmesi hakkı değil midir? Bu yok ve yine yok! Fakat Türk basınında sanki bir kahramanlık Rusya'yla özür, İsrail’le  anlaşma aynı güne denk getiriliyor. Millet durup rezil ettin bizi demesin diye bak İsrail'le de bakın bu güzel anlaşmayı gerçekleştirdik. Gazze'ye ablukayı kaldırdık demek için aynı güne denk getirdiler.

Türk Basını Bizi Aldatıyor.

Halbuki abluka filan kalmadı da Başbakan İsrail Başbakanı Netanyahu böyle bir şey yok dedi ve İsrail basınında bu bilinen bir şey. Türk basını bizi aldatıyor. Hepsini kastetmiyorum aldatanlara sözüm. Ve bakın Hamas adına da böyle bir yalan ortaya atılıyor. Ve bazı hocalar duyduğuma göre Hamas’ta kabul etti kardeşim yani size ne oluyor?

 Hayır! Hamas Kabul Etmedi.

Biz diyor sadece yani böyle olmasını ümit ediyoruz diyor yani bundan sonra da yardımlarınızı bekliyoruz. Çünkü Hamas yalnız. Hamas’a kim yardım ediyor?  Biraz Türkiye, biraz Katar, biraz Suudi Arabistan. S. Arabistan da Filistin'e yardım ediyor diğer örgütlere yardım ediyor. Hamas'ın eli mahkum yani mecburen Türkiye’ye bir şey diyemiyor. Bari biraz belki yardım gelir yani zaten yok zaten yok. Yani Türkiye'ye tepki göstermesi lazım bu anlaşmadan dolayı. İsrail’le Olan İlişkilerin Normalleşmesi Mutlak Şerdir.

Hamas’ında böyle bir şey kabul etmiş değil. Hamas bundan yedi ay evvel sitesinde duran yedi ay kadar evveldi sanıyorum bir açıklaması var Hamas diyor ki;

 Bütün ümmette ümmetimizden hiç kimsenin İsrail'le ilişkilerinin  normalleştirilmesi kabul edilemez.

Ne diyordu Kaddumi; İsrail’le olan ilişkilerin normalleşmesi mutlak şerdir.Bu adamlar Halit Meşal’den sonra gelen adamlar bunlar öyle ufak adamlar değiller. Bunların ömürleri dava içinde geçmiş çocukluklarından beri çok çileler çekmiş ve Halit Meşal'in yanındaki adamlar bunlar. Herhangi birinden bahsetmiyorum ne diyor bu diyor yalnız ve yalnız şerdir Türkiye'nin yaptığını reddediyor. Zaten Hamas'ın eski yazılarına bakarsanız zaten göreceksiniz İsrail'le ilişki kurmayı tamamen bütün müslümanlar için caiz görmüyor. Bide şunu belirteyim Araplar İsrail demezler. Biz İsrail diye konuşuyoruz. Araplar İsrail demezler İhtilalci İşgalci Güç derler. Araplar bir kere İsrail demez. Çünkü İsrail deyince kabul etmiş olursun. İsrail’i kabul etmiyor zaten Hamas.

Şu anlaşmaya teşekkür ediyormuş gibi yalan söylüyorlar bu anlaşmaya  teşekkür etmez etmezde. Burada söylenen şey şimdiye kadar Türkiye'nin desteği ve bu da tabii ki teşekküre layık bunu söylüyor şu anlaşma ile ilgili burada tek kelime yok.Ve Hamas’lılar ne diyor:

 “İsrail’le örtünen çıplak kalır.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz