5 İl’de 5 Konferans

Geçtiğimiz haftalarda Adana’da yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile muhteşem bir konferans gerçekleştiren Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bu hafta sonu da Türkiye’nin 5 ilinde 5 coşkulu konferans gerçekleştirdi.

5 İl’de 5 Konferans
04 Mayıs 2016 08:08:37

           Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı 

 Allah Resulü (sav)  “Ümmetimin içinden bir topluluk daima hakkı ayakta tutacaktır ve Allah (cc)’nin emri gelinceye kadar onlara buğzeden onlara bir zarar veremeyecektir.” ayetlerine iman ederek  ve Gayret bizden başarı Allah (cc)’dandır sözünü düstür edinerek Ümmetin ve neslin kurtuluşu için bugüne kadar hizmet vermişdir.

   Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yıl boyunca bayan ve erkek çalışması olmak üzere aralıksız konferanslar gerçekleştiren Furkan Vakfı bu haftasonu  da İzmir, Erzurum, Ankara, Adıyaman ve Elazığ’da 5 konferans düzenledi.

Alparslan KUYTUL Hocaefendi 29 Nisan Cuma günü Saat:19.00’da İzmir’de “Kur’an-ı Kerim’in Hayata Hükmetmesi” ve 1 Mayıs 2016 Pazar/ Saat:13.30 Erzurum’da “İmanın Kazandırdığı Kişilik konulu iki konferans gerçekleştirdi.

 Ön program;  

Kur’an tilavetiyle başlayan program açılış ve selamlama Konuşması ile devam etti.  Şiir Dinletisi ve  'Öncü Şahsiyetler' Adlı Etkinliğin akabinde  sinevizyon gösterimi ve  Grup Furkan sahnedeki yerini aldı. Alanda akşam namazı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin imamlığı ile kılındı.  Akabinde Grup Furkan Tekrar Sahnede yer aldı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Tanıtım Sinevizyonundan sonra “Kur’an-ı Kerim’in Hayata Hükmetmesi konulu konferansları yer aldı.

Hocaefendi konferansına başlamadan önce; Konferanslar için spor salonlarının verilmediği, bu yüzden düğün salonlarında yapılmak zorunda kalındığından hatta düğün salonu sahiplerinin dahi tehdit edildiğinden bahsederek kamuoyunu bilgilendirdi.

 İzmir Konferansının içeriği;;

·         Birşeyin sahibi kim ise, o şey üzerinde onun dediği olur; bu dünya Allah’ınsa,  Allah’ın dediği olmalıdır!

·         Hayatınıza Allah'ı hükmettirmezseniz; nefsiniz hükmeder, şeytan hükmeder. Hangisi daha şereflidir?

·         İnsanların hayatlarına kendileri hükmettiler, Allah'ın hükmetmesini istemediler. İnsanoğlu tarih boyunca böyle davranmıştır

·         Neden düşmanlarımızın -Amerika’nın Avrupa’nın- koyduğu esasları alıyoruz da, Allah'tan hüküm almıyoruz?

·         Kuran hayatımıza hükmettiği dönemlerde dünya devleti değil miydik?  O halde bugünkü geri kalmışlıktan İslam sorumlu değildir, devleti idare edenler sorumludur.

·         İdeolojilerin,nefislerin, şeytanların, insanların hükmettiği hayat; zor bir hayattır.

Erzurum konferansında;

Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen program  Kur'an-ı Kerim tilaveti ve  açılış- selamlama konuşması ile başladı.  "Beklenen Nesil" adlı şiir ve Muhteşem Marşlarıyla Grup Furkan misafirlere gelecek güzel günler için Müslümanların gayret etmesi gerektiğinin mesajını verdi.

 Akabinde  Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin "İmanın Kazandırdığı Kişilik" konulu konferansları yer aldı. Hocaefendi konferansta; Firavuni sistemler, insanları köleleştirerek şahsiyetsiz bir toplum meydana getirirler Şahsiyetli insanlar nefislerinin ve maddenin önünde eğilip bükülmezler diyerek konuyu ele aldı.

 

Furkan Vakfı bayan kolları;

30 Nisan 2016 Cumartesi günü;

  Ankara’da Semra KUYTUL Hocahanım’ın ‘Özgürlük İçin İslam’ konulu konferansını gerçekleştirdi.

Programda;

 Kur’an tilaveti, şiir, sinevizyon, ezgi ve marşlarıyla gençlere diriliş ruhu veren Grup Furkan yer aldı. “Özgürlük Allah’a Teslim Olmaktır” etkinliğinin gençler üzerindeki tesiri gözlerden kaçmadı.

Konferans akabinde söyleşi programı gerçekleştirildi.

1 Mayıs Pazar  ise

 Adıyaman’da Hatice EROL Hocahanım’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın konusu  “Ümmetin Dirilişinde Gençliğin Rolü” oldu

Programda;

 Şiir dinletisi, sinevizyon gösterimi, Grup Furkan ve çeşitli etkinlikler yer aldı

Yine aynı gün (1 mayıs’ta);

  Elazığ’da Eğitimci Yazar Semra Kuytul Hocahanım “İman mücadelesi” konulu konferansını gerçekleştirdi.

Programda  şiir, sinevizyon, Grup Furkan ve “Ölüm tek kişilik sahne” etkinliği yer aldı. Ölüm tek kişilik sahne etkinliği ise halka ibretlik dersler verdi.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    muvahhid 05 Şub 2016 16:37:00

    Allah'u Teala İslam medeniyetine giden yolda gecesi gündüzü belli olmayan kardeşlerimizden razı olsun


Yorum Yaz