500 milyar dolarlık rezerv bulundu!

Türkiye'de çeşitli üniversitelerden uzmanlarca yapılan araştırmalarda yaklaşık 500 milyar dolarlık mermer rezervinin bulunduğu belirtilen Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'de, 61 girişimcinin yatırım için taahhütte bulunduğu bildirildi.

500 milyar dolarlık rezerv bulundu!
27 Mayıs 2017 10:33:48

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 6 üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir ekibin, Erenler bölgesinde mermer rezervi araştırması yaptığını anımsattı.

Bu çalışmanın 4 yıl kadar sürdüğünü aktaran Tatlıoğlu, "Yüzde 10 imalatla, yüzde 90'ı zayi olduğu düşünülerek yaptıkları araştırmaya göre, 500 milyar dolarlık mermer rezervi olduğunu, sadece Erenler bölgesinde 900 yıl yetecek kadar mermer bulunduğunu söylediler. Bunu bir basın açıklamasıyla duyurdular, bildiri ve kitapçıklar bastılar. Bu hocalarımızdan aldığımız bilgiye göre baktığımızda bizim orada Erenler bölgesi gibi 3-4 yerimiz var." diye konuştu.

Tatlıoğlu, "Yüzde 10 kapasiteyle çalıştığımız zaman, bize yaklaşık bin yıl yetecek, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış ve iç borcunu kapatacak kadar bir rezerv. 2023 vizyonunda 500 milyar dolar dış ihracatı hedefi konmuştu ya o bizde var zaten şu anda." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz