6 bin Filistinli Hapishanelerde Esir!

Esirler Heyeti Başkanı Karaki, "Bağdat'ta Aralık 2012'de düzenlenen konferanstan sonra İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısı bin kişi artarak 6 bine yükseldi" dedi.

6 bin Filistinli Hapishanelerde Esir!
05 Eyl 2015 07:23:11

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısının 6 bine yükseldiğini belirterek, tutuklular ve serbest bırakılanlar için ikinci Arap konferansının düzenlenmesini talep etti.

Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla kurulan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'ndan sorumlu komitede konuşan Karaki, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta Aralık 2012'de düzenlenen konferanstan sonra İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısı bin kişi artarak 6 bine yükseldi" dedi.

Arap Birliği'nin 2012'de düzenlediği konferansta Filistinli tutukluların durumlarını hukuki, siyasi, medya ve rehabilitasyon gibi tüm boyutlarıyla kapsayan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'nun kurulduğunu hatırlatan Karaki, "İsrail'in esirlere yönelik sistematik uygulamalarının gölgesinde bu konu, özgürlük ve ulusal direnişle ilgili olması nedeniyle çok büyük çaba ve desteğe gereksinim duyuyor" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz