ABD Rus medyasında Türkiye'ye ortak bakış

Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Türkiye, Rus resmi devlet yayın organlarının hedefi haline gelmişti. Medya İzleme Raporu,araştırmasına göre, ABD'ye ait resmi medya organlarında da, Rus medyası ile aynı dili kullanıyor. Bu durum ABD'nin de Türkiyeyi bu konuda haklı görmediğini, olası bir durumda desteklemeyeceğini gösteriyor.

ABD Rus medyasında Türkiye'ye ortak bakış
27 Mar 2016 09:15:53

Medya İzleme Raporu'na göre Geçtiğimiz Kasım ayında hava sahasını ihlal ettikten sonra Rus uçağını düşüren Türkiye, Rus resmi medya organlarının hedefi haline geldi. Medya İzleme Raporu'na göre, uçak hadisesinden önce ve sonra Rus medyasındaki Türkiye haberleri arasında dikkat çekici fark bulunuyor. Hemen hemen aynı zamanda ABD'ye ait American Voice'nin de Türkiye aleyhinde ciddi bir propaganda başlattığı Rus medyası gibi Türkiye'nin aleyhinde haber yaptığı görüldü.

Russia Today ile American Voice arasında dil benzerliğine dikkat çeken medya araştırmasında, Türkiye'nin özellikle IŞİD ile ilişkisi ve mültecilere kötü muameler konusunda ortak dil kullandığına dikkat çekildi.

Russia Today'in 18 Mart tarihinde verdiği "AB, acımasız Türk rejimine insan hakları yükümlülükleri hatırlatmalı" başlığıyla verdiği haberi, American Voice 21 Mart tarihinde "Türk Sahil Güvenliği mültecilere şiddet uyguladı" başlığıyla okuyucularına sunuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz