Akp Yine Tükürdüğünü Yalıyor

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu hafta gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen Hükümetin Mısır’a heyet gönderme hazırlıklarını ve Bekir Bozdağ’ın “Ankara’nın güvenliği Şam’dan geçer.” Sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Şeklindeki soruya verdiği cevapta önemli noktalara temas ederek açıklamalarda bulundu

Akp Yine Tükürdüğünü Yalıyor
09 Tem 2016 03:28:49

Açıklamadan bazı önemli notlar şöyle:

Madem öyle niye Şam’ı karıştırdın?

Şam’ı siz karıştırdınız Şam yerinde duruyordu. O zaman niye karıştırdın? Madem ki doğru Şam’da güvenlik yoksa Ankara’da da güvenlik olmaz madem öyle o zaman neden karıştırdın?

Mısır’a gösterdiğimiz tavır devlet tavrı değildi. Evet İhvan’a yapılan darbe bir alçaklıktır, bir zulümdür. Evet Mursi’nin devrilmesi bir ihanettir, bir darbedir. Tamam da bunu ben söylerim bırakta bunu hocalar söylesin, bırak bunu başkaları söylesin devletin başındakiler külhanbeylik yapmamalı. Mursi’yi kurtarmak için bile olsa yine de diyaloğu devam ettirmeliydi Mısır devletiyle hemen koparmamalıydı onlara da fayda dokunurdu. İhvana da daha çok zulmetmezdi bu zalimoğlu zalimler!

Yani onlar içinde hayırlı olurdu ama sürekli bir külhanbey bir politika her lafı söyleyen bir hükümet sürekli herkese her lafı söylüyor.

Devlet mi idare ediyorsun aşiret mi idare ediyorsun?

Ne diyordu hatırlıyor musunuz? “Sisi ile Beşşar  Esed aynı diyordu.” Peki şimdi ikisine de  her türlü lafı söyledin nasıl görüşme yapacaksın? Şimdi bunlar iyi adam mı oldular?

İzlediğin politikanın her tarafı fiyasko!

Irak politikanda fiyasko,

Suriye politikanda fiyasko,

 İsrail politikanda fiyasko,

Rusya politikanda fiyasko,

Senin fiyasko olmayan politikan yok.

Hiç mi basiret yok? Hiç mi bir birinin sözüne itibar etmezsiniz? Hep ben bilirim ben bilirim ben bilirim sen hiçbir şey bilmiyorsun! Her şeyi ben bilirim ben bilirim bilmiyorsun işte! Hangi alanda senin ilmi kariyerin var? Hangi alanın uzmanısın bana bir söyler misin!

Her şeyi bilirim bilirim etrafında da yalaka takımı böyle olmaz ya şöyle olmalı diyen yok. Çok iyi biliyorlar ki derlerse kalemleri kırılır. Söyleyemiyorlar. Ve bütün iç politika dış politika hepsi fiyasko. Çözüm süreci de şimdi ki savaşta içerde de  dışarıda da rezil durumdayız. Şimdide Mısır. Mısır’a heyet gönderildi. İşte böyle olur. Günlük öfkelerle devlet idare edilmez. Bin yıllık bir devletin devamıyız. Devlet tecrübesi diye bir şey var o bizde kalmamış şu anda. Devlet tecrübesi bitmiş. Onun kendi şahsi tecrübesi kaç kuruşluksa o kadar! Kaç gramsa kaç kiloysa şahıslara göre devlet tecrübesi bitmiş o şahsın tecrübesi ne kadarsa zekası bilgi düzeyi ne kadarsa artık devlet onunla idare olunuyor. Böyle olur mu?  Devlet olmak bu mu? Devlet bilgisi bitmiş tecrübe bitmiş. Çünkü birileri benim dediğim olur diyor etrafındakiler de susuyor o zaman o kadar tecrübe o kadar bilgi hepsi yokmuş gibi oluyor ve onun dediği oluyor. Ve sonra hiç de hayırlı olmuyor.

Mısır’a da gideceksin Suriye’ye de gideceksin!

Şimdi Suriye ile ilgili dün Başbakan diyor ki; “Henüz Suriye ile hemen görüşmelere başlayamayız orada ki düzen böyle zulüm ettikçe.” Neden biliyor musunuz? Aslında Suriye ile de hemen yapacaklar da sonraya teyit ettiriyorlar. Neden biliyor musunuz? Suriyelilere vatandaşlık verecekler önce referandumda evet oyunu alalım onların oyundan bir istifade edelim ondan sonra gönderelim. Sonra barışı sağlayalım. Şimdi barışı sağlarlarsa Suriye’yle de görüşmeler yaparlarsa o zaman Suriyeliler döner. Dönerse o zaman bu proje olmamış olur, oylarını alamamış olurlar, sütü sağmadan bu koyunu göndermiş olurlar. Sütü sağalım ondan sonra gönderlim diyorlar. Yoksa herkes çok iyi biliyor.

Allah bir gibi belli ki Beşşar Esad kalacak.

Amerika’da buna taraftar, Rusya’da buna taraftar, Çin’ de buna taraftar, İran’da taraftar, Irak’ta, Lübnan’da herkes Türkiye’den başka herkes Beşşar Esad’a razı. Türkiye bunu biliyor hemen görüşmeyeceğiz neyi bekliyorsun? Yani Beşşar Esad devrilecek mi? Sen böyle bir ihtimal mi görüyorsun gerçekten?

Çocuk mu kandırıyorsun?

 Sen çok iyi biliyorsun Beşşar Esad’ın devrilmeyeceğini.

Sen önceden bilmiyordun bunu ilk olaylar çıktığında bilmiyordun.

 Başlattığın zaman tahrik ettiğin zaman bilmiyordun.

Gizli gizli silah gönderdiğin zaman o zaman bilmiyordun.

Hemen hallederim Beşşar Esad’i zayıf zannediyordun. Hallederim bitiririm diyordun şimdi çok iyi anladın Beşşar Esad’ın arkasında kimler olduğunu hangi güçler olduğunu deviremediğini gördün altı ay sonra da yine Beşşar Esad orda olacak ama o zaman da referandumu yapmış olacaksın bu arada oylarını almış olacaksın Suriyelilerin ondan sonra Beşşar Esad’la görüşmeye başlayacaksın referandumdan sonraya bırakılıyor büyük ihtimalle. Kimlik verilecek, referandum da oyu alınacak ondan sonra Beşşar Esad’la görüşülecek, barış sağlanacak sonra Suriyelilere tekrardan gitmeniz gerekiyor denecek büyük ihtimalle. Çifte vatandaşlık verelim size ama yine dönün memleketinize yine ara sıra buraya gelirsiniz. Çifte vatandaşlığı da sonradan büyük ihtimalle teke indirirler tümden hepsini iptal ederler olur biter bir kanuna başında çizdin mi üzerini olur biter. Suriyelilerin de aklı varsa bu verilecek olan kimliklere inanmasınlar.

Ve Mısır ile görüşmelerde ben bir zarar görmüyorum.

Orada ki Müslümanların haklarının korunması, daha büyük zulümlerden de korunmaları için de faydalı olabilir. Hükümetin bu güne kadar ki keskin tavrı aslında yanlıştı. Yani adam darbeyi yapmaya yapmış besbelli ki arkasında da Amerika var kimse gıkını çıkartamıyor besbelli ki büyük güçler arkasında olan olmuş olacakmış olmuş yani sen külhanbeylik yapmakla bunu böyle değiştiremezsin. Hiç olmazsa orada ki Müslümanların haklarını korumak için biraz daha akıllı bir politika izlemeliydiler izlemediler.

Şimdi görüşmelerin yapılması yani yine Türkiye tükürdüğünü yalamış oluyor.

Yine rezil olduk olduk ama başka çare yok.

Yani zaten bunların işleri güçleri bizi rezil etmek ediyorlar. Ama yine rezil olacağız fakat Mısır’da ilişkilerin kötü gitmesinin ne Türkiye’ye faydası var? Yani yanlıştan dönmek lazım orada ki Müslümanlara da faydası olacağını düşünüyorum. Belki görüşmeler biraz artarsa bu alçak zalimler belki birkaç tanesini daha salıverirler. Belki bu zulmü biraz daha bırakırlar..

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    BAHAR ANIK 07 Eyl 2016 15:07:00

    Bu halkı daha ne kadar kandıracaklar ya da halk bu iktidara ne zamana kadar inanmaya devam edecek yanlış politikalar,yanlış alınan kararlar, gereksiz yerlerde yapılan kahramanlıklar ALLAH sonumuzu hayr eylesin.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Aysun yılmaz 07 Eyl 2016 11:43:00

    Her zamanki gibi anın kahramanlığını yapma peşinde olan politikalarıyla Türkiye'nin itibarı yerle bir oluyor! Türkiye'nin Suriye'ye olduğu gibi İhvan'a verdiği zarar da ortada ve memleketimiz de bu kör politikanın sonuçlarını acı acı ödemekte!


Yorum Yaz