Akp’nin Cemaatlere İhtiyacı Kalmadı Mı?

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 14 Kasım 2014 tarihinde konferansların engellemesi hakkında yaptığı açıklamada "Birilerine kızarak bütün cemaatleri saf dışı etmeye kalkmayın. Sizin bu cemaatlere ihtiyacınız var." diyerek AKP hükümetine şunları söyledi;

Akp’nin Cemaatlere İhtiyacı Kalmadı Mı?
14 Haz 2016 15:02:45

Birilerine kızarak bütün cemaatleri saf dışı etmeye kalkmayın. 

Sizin bu cemaatlere ihtiyacınız var.

Yüzde 50 oy aldınız diye artık “devlet bizim elimizde” ve cemaatlere hacet kalmadı, sistem elimize geçmiştir, bu cemaatlere artık hacet yoktur, eğitim veriyorlarsa zaten onu ilahiyatta biz de verebiliriz gibi düşünüyorlarsa; Bilsinler ki o %50 oyu Amerika isterse 3 günde bitirir. 

Buradaki darbeci generallere göz kırptığı zaman orgeneraller yine darbe yapar mı yapmaz mı? Bunların tanklarının sayısı mı azaldı generallerin fikri mi değişti? 60 yaşından sonra kim fikir değiştirir? Bunlar eğer bugün bir şey yapmıyorlarsa sende taviz veriyorsun o yüzden yapmıyorlar. Amerika şu anda hükümetle arayı iyi tutmak istiyor o yüzden darbecilere müsaade etmiyor.

Bir gün senin kullanma süren bittiği zaman sana karşı darbe yapılması gerekirse ya da oyunun azaltılmasına karar verirse büyük güçler, o zaman görürsün bütün medya senin aleyhine dönmüş.

 O zaman görürsün Türkiye'de yeniden kuyruklar başlamış 78-79 da olduğu gibi. O zaman görürsün kuyrukları görenler sana oy vermemeye başlar. O döneme tekrardan getiriverirler. Çok zor değil. Sana petrol veren Amerikan uşaklarına emreder Amerika bunlara petrol vermeyin der. Ertesi gün senin bütün benzinliklerinde kuyruk başlar. O kadar.

 

Sistemin partisi oldular.

Sistemin partisi olmamalısın. Ne kadar oyun artarsa artsın cemaatin yaptığı eğitimi okul yapmaz. O gün daha 1-2 hafta evvel bir ilahiyat profesörü beni ziyarete geldi ve ilk oturduğu zaman dediği laf şu: “Hocam sizin gibilere ihtiyacımız var. Biz ilahiyatlarda dindar bir talebe yetiştiremiyoruz. Biz sadece bilgi veriyoruz onlara ruh veremiyoruz. Bizim talebelerimiz de İslam ahlakı, İslami terbiye, takva, mücadele yok. Biz sadece bilgi veriyoruz. Sizlere ihtiyacımız var. Cemaatlere ihtiyacımız var” dedi.
Ama AK Parti'ye kalırsa adeta cemaatlere ihtiyacı kalmamış gibi davranıyor. Adeta sistem elimde ve ben zaten devleti idare ediyorum artık cemaatlerin devri bitti artık cemaatler feshedilsin dercesine davranıyor. Arapçada bir laf var “küfür devam eder zulüm devam etmez.”  

Zulmetmeye başladığın zaman artık kendi kendini bitirmeye başlamışsın demektir.



0 Yorum

Yorum Yaz