Alparslan Hoca: HDP'li değiliz ama zulme karşıyız

Alparslan Kuytul Hoca, HDP'li belediye başkanı Ayhan Bilgen'in istifa edeceğini duyurması ve hemen sonrasında Kars Belediyesine kayyım atanması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alparslan Hoca: HDP'li değiliz ama zulme karşıyız
03 Eki 2020 11:56:59

Alparslan Kuytul Hoca tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soru üzerine HDP'nin kayyım atanmayan son belediyesi olan Kars Belediyesi'ne de kayyım atanması ve belediye başkanı Ayhan Bilgen'in istifa edeceğini duyurması hakkında konuştu.


"Ben Allah için Konuşuyorum, Bunun neresi Adalet?"

"HDP'ci değiliz oy verdiğimiz de yok. Ben Allah için konuşuyorum" diyen Alparslan Hoca, belediyelere kayyım atanmasına tepki göstererek, "Elini silaha vurmamış insanlara dağdan inin ova da siyaset yapın dediniz. Bunlar da ovada siyaset yapmaya çalışıyorlar ve engelliyorsunuz. Seçimi kazanmış ne kadar belediye başkanı varsa hepsi görevden alındı. Şimdi bunun neresi adalet, neresi vicdan, neresi insanlık? Türkiye’ye dışardan bakan bir insan Türkiye’yi tam bir diktatörlük olarak görüyor şuanda. " dedi.


"Artık minareyi çalan kılıfı hazırlamaya gerek görmüyor"

Bilgen'in görevden alınma gerekçesine de değinen Alparslan Hoca, "artık minareyi çalan kılıfı hazırlamaya gerek görmüyor" diyerek şunları söyledi:

"Ayhan Bilgen'in görevden alınması olayı neden 6-7 Ekim olayları? 6-7 Ekim olayları üzerinden 6-7 sene geçti ve bu kişi bu ithamla itham edilerek hapse atılmış 8-9 ay ceza almış. Sonra mahkemeden berat etmiş ve 20 bin lirada tazminat almış bir insan. Bunun 6-7 Ekim olayıyla bir alakasının olmadığı mahkeme kararıyla tescillenmiş. Kimseyi kışkırtmamış. Demirtaş o zaman halkı sokağa davet etmişti. Bende onu o zaman kınamıştım. Ama Ayhan Bilgen böyle bir şey yapmamış ve bu mahkeme ile tescillenmiş"


"Bu ülke dünyaya nasıl görüntü veriyor"

Bilgen'in kayyım atanmaması için istifa edeceğine yönelik yaptığı açıklamaya da değinen Alparslan Hoca,

"Ayhan Bilgen, ben istifa edersem belediye meclisinden birisi belediye başkanı olarak tayin edilmek zorunda kalınır diyerek istifa edeceğini açıklamış ve bunu söyler söylemez ondan sonra gelen kimler varsa, 19 kişi hemen gözaltına alındı. Bu ülke dünyaya nasıl bir görüntü veriyor? Bu adalet mi? Suçu varsa ispat et! Hayır! Suçunuzun olması gerekmiyor. İspat nerede olur? Adaletli ülkede olur. Adaletli ülkede yahut adaletin olduğu ülkede savcılar suçu ispat eder. Adaletin olmadığı ülkede siz suçsuzluğunu ispat etmek zorundasınız. Böyle bir acayip bir ülke oldu Türkiye. Suçsuzluğunuzu ispat etmek zorundasınız. Böyle bir mantık hangi hukuk sisteminde var ? " ifadelerini kullandı.


"Üstünlerin hukuku var"

Cumhurbaşkanın "Eskiden üstünlerin hukuku vardı, artık hukukun üstünlüğü var.’ açıklaması hakkında bu söze kendisi inanıyor mu bilmiyorum ama ben asla inanmıyorum" diyen Alparslan Hoca, Türkiye'de üstünlerin hukukun olduğunu ve her türlü hukuksuzluğun vatan millet sakarya maskesi altında gerçekleştirildiğini ve menfaatlerin gizlendiklerini belirtti.


'Bunun adı siyasi tekfircilik"

Kendileri gibi düşünmeyen herkese vatan haini denilmesi hakkında da konuşan Alparslan Hoca, bu durumu siyasi tekfircilik olarak şu şekilde değerlendirdi:

"Bu ne biliyor musunuz? Bu siyasi tekfircilik. IŞİD'in kendinden olmayan herkese kafir demesi gibi bunlar da kendinden olmayan herkese vatan haini diyor. Buda bir tekfircilik. Ve sürekli herkes vatan haini olmakla suçlanıyor hapse atılıyor."

Yapılan haksızlıklara karşı konuştuğu için kendisine PKK iftirası atılması hususunda da konuşan Alparslan Hoca, kime yapılırsa yapılsın tüm zulümlere karşı geldiğini belirterek şunları söyledi:


"Ben senin zulmüne tepki gösteriyorum"

Ben böyle konuşuyorum diye hemen bana PKK propagandası diye mahkeme açıyor. PKK propagandası yaptıysam Allah belamı versin. Yapmadıysam ve sen alçaklık yapıyorsan Allah senin belanı versin. Ben senin yaptığını zulme tepki gösteriyorum.

Onların propagandasını niye yapayım? Ben onlardan mıyım ki onların propagandasını yapayım? Onlardan olanlar bile konuşmuyor korkuyor şu anda. Ben onlardan değilim neden onların propagandasını yapayım? Ben senin zulmüne tepki gösteriyorum! Kime yaparsan yap zulüm zulümdür!




0 Yorum

Yorum Yaz