Alparslan Hoca: Korkak Bir Toplum Adalete Layık Değildir!

Alparslan Kuytul Hoca, medyanın yıllardır kendilerine yasak olduğunu, televizyon sahiplerinin kendilerini programa alma konusunda tehdit aldıklarını açıkça söylediklerini, bunun gizli bir yanının olmadığını belirterek: "Bir haber yapmaya bile korkuyorlar sonra bekliyorlar ki memlekete adalet gelsin! Korkak bir toplum adalete layık değildir! Sen müstehakını bulmuşsun!" diyerek medyayı eleştirdi.

Alparslan Hoca: Korkak Bir Toplum Adalete Layık Değildir!
21 Kas 2020 12:11:16

"Bir tweet atmayı bile göze alamayanlar memlekete adalet gelmesini beklemesin!"

Cuma akşamları gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Alparslan Kuytul Hoca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamaları hakkında yaptığı viral olan konuşmanın sosyal medyada 2 milyondan fazla izlenmesine rağmen televizyon kanallarında yer bulamamasını değerlendirdi.

Medyanın yıllardır kendilerine yasak olduğunu belirten Alparslan Hoca: "Tam program yapılacak, telekonferans canlı yayına alınacak, birilerinden telefon geliyor 'Yayınlamayacaksın!' diyorlar, onlar da 'Emredersiniz' diyor, bize de 'Kusura bakmayın' diyorlar. Biz zaten bunu yıllardır biliyoruz bunun gizli bir yanı yoktu. Neyse ki sosyal medya var da orada biz ve bizim gibi yandaş olmayanlar biraz daha sesini duyurabiliyor. Ancak maalesef onların da bir çoğu sesini çıkarmayı göze alamıyor.

Bir tweet atmayı göze alamıyorlar ondan sonra bekliyorlar ki, Türkiye'ye adalet gelsin. Sen bir tweet atmaya korkuyorsun! Sen atılan bir tweete 'Rt' yapmaya, onu beğenmeye korkuyorsun! Sen, takip etmen gereken bir kişiyi, takip tuşuna basıp da takip etmeye korkuyorsun! Sen adalete layık olamazsın! Bu kadar ödlek bir toplum adalete layık değildir! Bir tweeti beğendiği halde beğeni tuşuna basamayacak kadar korkakların memleketine adalet mi gelir? Millet ne zaman cesur olursa adalet o zaman gelir, yoksa her yapanın yaptığı yanına kar kalacak olursa adalet beklemeyin! Herkesin sustuğu memleketin insanları, adalete layık değildir, demektir. 

'Haber Kanalları Aleyhimize Dönecek Bir Şey Bulabilirse Yayınlıyor!'

Haber kanalları, eğer bir şey bizim aleyhimize döndürülebilecekse o zaman kullanıyorlar! Ne zaman bizimle ilgili bi haber çıksa, aleyhimize çevirebileceklerse onu yayınlıyorlar.

Mesela; Ramazan ayında bir parkta teravih namazı kılmak isteyen 10 kişinin durumunu bize karşı kullanabilecekleri için hepsi yayınladı! Güya pandemi sürecinde olduğumuzdan sosyal mesafeye dikkat edilmemiş, bunlar provakatörmüş! Provakasyon yapacaksam giderim meydanda yaparım, kimsenin görmediği kuytu köşede provakasyon mu yapılır? Bu şekilde kendilerince aleyhimize gibi gördükleri olayları hemen tüm haber siteleri aynı anda yayınlıyor.

Bize sabahın 5-6'sında operasyon yapıldığı zaman, sabahın 8-9'undan bütün medya bunu vermeye başladı. Halbuki dosyada gizlilik kararı var, kimse yayınlayamaz! 

Bize yapılan operasyonu Furkan Nesli Dergisi yayınladığı için ceza kestiler, imtiyaz sahibi arkadaşımıza 10 ay ceza verdiler, yatarı olmadı ama yine de o ceza kesildi. Halbuki olaydan iki saat sonra yayınlayan medya kuruluşlarına;'Bu dosyalarda gizlilik var, sen bunu nasıl yayınlarsın?' demediler. Ve biz terörist olmuşuz! Suç örgütü olmuşuz! Olmadık şey kalmamış, her şey olmuşuz, onlar karar vermişler.

Böyle bir durum olunca hepsi giriyor, bu bilgileri onlara kim verdi? O an, orada polisin kamerasından başka kamera yoktu. Polisten başka kim verebilir? Bunu yapandan neden hesap sorulmuyor bu ülkede? 'Dosyada gizlilik kararı vardı, sen nasıl bunu yayınlarsın?' Neden denilmiyor? 1 ay sonra yayınlayan Furkan Nesli Dergisi'ne ceza kesiliyor, imtiyaz sahibine hapis cezası veriliyor! 1 saat sonra yayınlayana hiçbir şey denilmiyor! Ve o görüntüleri medyaya servis eden polislere de hiçbir ceza verilmiyor.

'Yazıklar Olsun Sizin Gibi Medyaya!'

Yani bu medya derin güçlerin elinde, 'Yayınla' derse yayınlarlar, 'Yayınlama' derse, yayınlayamazlar. Sosyal medya biraz daha özgür ancak onların da çoğunun ödü kopuyor, yayınlamak istemiyorlar. 

Mesela bize operasyon yapıldığı haberini hepsi yayınlıyor ama serbest bırakıldığımızı, tahliye aldığımızı kimse yayınlamıyor Şimdi bunlar kendisine 'Haber sitesi' mi diyor?

Tüm Türkiye'nin konuştuğu bir olay, yaptığım konuşma 2 gün içinde 2 milyondan fazla izlenmiş, hiçbiri yayınlamıyor! Sen medya mısın? Yazıklar olsun senin gibi haber sitesine! Siz özgür olmaya layık değilsiniz! Sen bu kadar ödleksen baskıya uğramaya layıksın! Medya ve birçok sosyal medya özgür olmaya layık değiller! Özgürlüğün bir bedeli var, bu bedeli ödemek zorundasın. Hiçbiri bedel ödemek istemiyor, hiçbiri karşı karşıya gelmek istemiyor. 'Özgür değiliz' diye konuşuyorlar ya, hakikaten birçoğu da özgürlüğe layık değil! Müstehaklarını bulmuşlar. Sen böyle bir haberi yayınlayamayacak kadar ödleksen, adalete de layık değilsin! 

Herkesi kastetmiyorum, mesela bazı siteler benimle röportaj yapmak istedi, tabi ki hepsiyle yapamayız ama en azından haber olarak verebilirler, onu da yapmıyorlar. Yazıklar olsun böyle medyaya, sosyal medyaya!" ifadelerini kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz