Alparslan Hoca, “Türkiye’nin Doğu Türkistan’da yapılanlara sessizliği utançtır!”

Alparslan Hoca; Amerika, Hollanda ve Kanada’nın Doğu Türkistan’da yapılanları ‘Soykırım’ olarak görmesine rağmen Türkiye’den ve diğer İslam ülkelerinden Çin’e karşı herhangi bir tepki gelmemesini değerlendirdi.

Alparslan Hoca, “Türkiye’nin Doğu Türkistan’da yapılanlara sessizliği utançtır!”
03 Mar 2021 09:46:13

Alparslan Hoca; Amerika, Hollanda ve Kanada’nın Doğu Türkistan’da yapılanları ‘Soykırım’ olarak değerlendirmesine rağmen Türkiye’den ve diğer İslam ülkelerinden Çin’e karşı herhangi bir tepki gelmemesini ‘Utanç’ olarak değerlendirirken şu ifadeleri kaydetti:

‘Doğu Türkistan Hakkındaki Sessizlik Tüm Türkiye İçin Utançtır!’

Bu sessizlik Türkiye için de, AK Parti için de, MHP için de utançtır! Aslında bu konuyu gündeme getirmeyen herkes için utançtır. Hangi parti Doğu Türkistan’a yapılan zulmü gündeme getirmiyorsa, hangi hoca, hangi dernek bunu konuşmuyorsa onlar için de bir utançtır. Demek ki biz Müslüman kardeşlerimizi Amerika’dan, Hollanda’dan, Kanada’dan bile daha az düşünüyoruz

Çin, Doğu Türkistan’daki Müslümanlara zulmediyor, buradaki İslamcı görünümlü AK Parti sesini çıkartmıyor! Çin ile güzel anlaşmalar yapmaya, ticaret yapmaya devam ediyor, Çin’in aleyhinde bir karar almıyor, Türkçü görünümlü MHP sesini çıkartmıyor! Güya Türkçü olan Vatan Partisi, Çin taraftarlığı yapıyor ve Uygur Türklerine “Terörist” diyor. Amerika, Kanada, Hollanda bu yapılanı soykırım olarak görüyorken Türkiye bu konuda sesini çıkartmıyor!

‘Uygurlu Müslümanlar Bu Sessizliği Unutmayacak!’

AK Parti’nin Müslümanlığına ne oldu? MHP’nin Türkçülüğüne ne oldu? Bu sessizlik Türkiye için bir utançtır, Uygurlu Müslümanlar da bunu unutmayacak! Üç günlük menfaat için böylesi bir mesele görmezden gelinemez. “Biz devlet politikası gereği böyle davranıyoruz, devlet böyle karar verdi” diye düşünülemez! Senin politikan yanlış ise ne yapayım? Sen dün de Amerika’yla böyle dosttun, bak şimdi düşman olmuşsunuz. Sen dün Rusya’yla düşmandın, bugün kanka olmuşsunuz. Sizin politikanızda bir meymenet yok ki! Sizin politikalarınız günlük! Sabah düşman, akşam dost oluyorsunuz, sizinki politika değil! Sizinki günübirlik politika! Sizin bu politikalarınızı hesaba katıp susacak mıyız? “Devlet böyle karar vermiş” Devlet yanlış karar vermiş!

Türkiye Nerede?

Biz bir Müslüman olarak Uygurlu Müslümanlara bu yapılanları lanetliyoruz. Doğu Türkistan da kardeşlerimize yapılanları da konuşmaya devam edeceğiz. Uygurlu Müslümanlar, Kanada’nın, Hollanda’nın, Amerika’nın kararlarını yaymalı, her tarafta dağıtmalı ve Türkiye nerede?” diye de bağırmalıdır!



0 Yorum

Yorum Yaz