• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi Almanya Parlemantosunun Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı Kabul Etmesini Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi Almanya Parlemantosunun Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı Kabul Etmesini Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi Almanya Parlemantosunun Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı Kabul Etmesini Değerlendirdi
08 Haz 2016 09:01:25

03.06.2016 tarihinde Furkan Vakfı Genel Merkez binasında İskenderun konferansının haklı bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi üzerine gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılmak için yola çıkan Furkan Hareketi mensuplarına yapılan zulmün konuşulduğu forum programında Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye AKP hükümeti ile ilgili sorulan soruyu cevaplarken Almanya parlamentosunun ermeni soykırımı tasarısını kabul etmesini de değerlendirdi.

Hocaefendi: “Almanya parlamentosu “ermeni soykırımı tasarısını” kabul etti. Bu da hükümetin başarısızlığıdır. 20’yi aşkın devlet parlamentosu bu tasarıyı “1915’de Osmanlı döneminde Ermenilere soykırım uyguladı” diye kabul etti. Bunlar hükümetin başarısızlığıdır, beceriksizliğidir.

Bu kadar devlet parlamentosu bu tasarıyı kabul etti ve Türkiye zor durumda kaldı. Almanya’nın kabul etmesi çok önemli. Üç buçuk milyona yakın Türk yaşıyor Almanya’da, ama zerre kadar tesirleri yok. Çünkü Türk devleti başarısız. Oradaki Türkleri örgütlediği yok. Orada bir güç meydana getirdiği yok. Almanya yıllardır Türkiye’nin müttefiki ve böyle bir şeyi en son yapacak devlet. Eğer bunu Almanya yaptıysa bu Türk hükümetinin kaleminin kırıldığını göstermektedir” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz