• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi: ”Bundan Sonra Akp’nin Bütün Yanlışlarını Konuşacağız”

Alparslan Kuytul Hocaefendi: ”Bundan Sonra Akp’nin Bütün Yanlışlarını Konuşacağız”

Alparslan Kuytul Hocaefendi: ”Bundan Sonra Akp’nin Bütün Yanlışlarını Konuşacağız”
08 Haz 2016 16:17:38

03.06.2016 tarihinde Furkan Vakfı Genel Merkez binasında İskenderun konferansının haklı bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi üzerine gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılmak için yola çıkan Furkan Hareketi mensuplarına yapılan zulmün konuşulduğu forum programında Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye “O gün orada miting konuşmanızda bu güne kadar Akp’nin Müslümanlara zarar veren uygulamalarını tenkit ettik bugünden sonra Akp’nin bütün günahlarını konuşacağız dediniz. Bunu biraz daha açar mısınız bunu hangi maksatla söylediniz ne kast ettiniz? Sorusuna şu şekilde cevap verdi;

“Şimdiye kadar sadece birkaç meselede AKP’yi tenkit ettik.

Tenkit ettiğim meseleleri de bilirsiniz. Irak politikası, Suriye politikası ve bunlarda hep haklı çıkmadık mı? 13 sene evvel Irak politikasını tenkit ettik, 5 senedir de Suriye politikasını tenkit ettik. Allaha çok şükür Kuran’ın bize verdiği bakış açısı sayesinde, Kur’an’dan elde ettiğimiz bilgi sayesinde o şekilde davranışın yanlış olduğunu anlıyoruz ve olaylara işin başında tepki gösteriyoruz. Yıllar sonra herkes anlıyor zaten. İşin başında herkes anlamıyor.

Onlara göre hatamız hiç kimsenin anlamadığı zamanda anlamış olmak.

 Yani şimdi herkes anlıyor ırak politikasının yanlışlığını, Suriye politikasının yanlışlığını ta o zaman anladık o zaman itiraz ettik ve haklılığımda meydandadır. Laiklik tavsiyesini tenkit ettik. Bunların hepsinde haklıyız ve tenkitlerim hala devam etmektedir. Ama biz düşmanlık yapmadık. Her meseleyi konuşmadık. Ben eğer istesem koskoca hükümet 13-14 yıldır tek başına iktidarda bunun yapmış olduğu yanlışlar ne 3 tane ne 15 tane. Her gün yanlış yapıyor her gün bir sürü olaylar oluyor memlekette. Dün Almanya parlamentosu ermeni sokırım tasarısını kabul etti. Aslında bu hükümetin başarısızlığıdır. Bu olay, Rıza Zarrap olayı ve buna benzer bir sürü olay. Biz böyle şeyler üzerinde pek konuşmuyorduk, madem hükümet bize kötülük yapıyor, üzerimize askeri polisi gönderiyor, madem öyle bundan sonra böyle. Hükümetin yapmış olduğu bütün beceriksizlikleri bütün yanlışları konuşacağız. Ben Allah için senin Irak politikanı tenkit ettim. Suriye de yanlış yaptın, Türk hükümeti şu anda bin defa pişman Suriye’yi bu hale getirdiğine. Ben haklı çıktım mı çıkmadım mı?

Sen insan olsan bak bu hoca güzel görüyor, istifade edelim, görüşlerine önem verelim diyeceğine sen benim önümüm kesiyorsun, düşmanlık yapıyorsun. Askeri polisi göndermek! Bu ne demek yani? Kaymakamlıkla artık engel oluyorsun, emniyetle artık engel oluyorsun. Demek ki sen artık düşmansın. Düşmanlık yapıyorsun. Biz sana düşmanlık yapmadık Allah için tenkit ettik sadece.

Sen herhalde bize savaş açtın. Daha önce de söylemiştim yine söylüyorum. Savaştan kaçan şerefsizdir. 



0 Yorum

Yorum Yaz