Alparslan Kuytul Hocaefendi “rüya meselesi” ile ilgili sorulan soruya cevap verdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi “rüya meselesi” ile ilgili sorulan soruya cevap verdi: “Gerçeklerin Üstü Örtülmeye Çalışılıyor”

Alparslan Kuytul Hocaefendi “rüya meselesi” ile ilgili sorulan soruya cevap verdi
17 Nis 2016 01:19:00

Alparslan Kuytul Hocaefendi “rüya meselesi” ile ilgili sorulan soruya cevap verdi:

“Gerçeklerin Üstü Örtülmeye Çalışılıyor”

Furkan Derneği’nin 15 Nisan Cuma günü Bursa’da gerçekleştirdiği “Son Peygamber ve Mesajı” konulu konferansta Alparslan Kuytul Hocaefendi; “Ankara Mitinginde anlattığınız rüya sonrası, "Peygamber bir mekâna gelir mi", "menfaatleri için Peygamberleri kullanıyorlar" gibi ithamlar karşısında neler söylemek istersiniz?” sorusunu cevapladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi cevapladı: “Gerçeklerin üstü örtülmeye çalışıyor”

Olayı en başından anlatan Hocaefendi, konuyu bilmeden birkaç dakikalık videolarla konuşan ve yazanları uyararak doğru ve adaletli olabilmek için videonun tamamının dinlenmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

“10 Nisan’da Ankara merkezde konferansımız vardı. CHP’li Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi para karşılığında verilmişti. Baskıların olduğu söylenerek belediye verdiği sözü yedi, sözünden döndü.

Türkiye’nin her tarafından binlerce insanla beraber oraya gittik. Ortada bir zülüm var, haksızlık var bunun üzerinde durulmuyor. CHP belediyesini kınamıyorlar. Benim orada yaptığım konuşma 20 dakikalık, o kadar konuşmanın içerisinden rüya ile ilgili bir kelime söyledim ve onu devamlı öne sürerek asıl olayı örtbas etmeye çalışıyorlar.

Böylesi zamanlar da eğer bir sadıka bir rüya varsa, müjdeli bir haber varsa söylemek sünnettir.

İslam’a göre rüyalar 3 kısımdır; ya şeytandandır, ya insanın istediği başaramadığı şeyler rüyasına gelir. (Bu ikisinin kıymeti yoktur) Ya da sadıka rüyadır. Sadıka rüya Kur’an ile sabittir, inkârı küfürdür.

Yusuf (a.s)’ da rüya gördü ve Yusuf Süresinde Kur’an-ı Kerim bize bunu anlatıyor.

Kur’an-ı Kerim’de Yusuf (a.s) “Rüyamda gördüm ki babacığım 11 gezegen, güneş ve ay bana secde ediyordu” buyruluyor. Yine ayette Yusuf (a.s.)ın babası da diyor ki; “oğlum bu rüyayı kardeşlerine söyleme kıskanırlar ve sana kötülük yaparlar”

Yani Kur’an’da da sadıka rüya vardır, Kur’an’la ve Hadislerle sabittir.

Peygamberimiz buyuruyor ki; “Beni rüyasında gören gerçekten görmüştür. Şeytan benim suretime giremez.” O halde peygamberimiz görülmüşse o sadıka rüyadır.

Biz Rüya İle Değil Kuran ve Sünnete Göre Hareket Eden Bir Cemaatiz!

Biz o rüyaya göre hareket etmedik. Rüyaya göre hareket edilmeyeceğini bilmeyen insanlar değiliz. İnsanı cahil yerine koymasınlar. Biz bunu yıllardır anlatan insanız. Ben 35 yıldır Kuran ve Sünneti anlatıyorum. Asıl meseleyi örtbas etmek istiyorlar. Biz Kur’an’ı ve Sünneti esas alan insanlarız. Bizim hayatımız ortada!

Biz bir hareketiz ve bu hareket bu zamana kadar rüya ile oturup kalksa zaten hareket olamazdı.

Bu rüya bir moraldir, Allah’ın yardımıdır. Zor durumlarda böyle bir şey varsa söylemek sünnettir. Varsa bir müjde söylemek lazım.

 Peygamberimize miraç nasip edildi. Miraca çıkıp geldiğinde bunu bazı Müslümanlara anlattı. Bir sahabi ‘Ya Rasullallah bunu kimseye anlatma, vallahi inanmazlar’ dedi

Peygamberimiz ise; “Mademki Rabbim bana bu şerefi verdi VALLAHİ SÖYLERİM” buyurdu.

 Allah bu cemaate bu rüyayı nasip etti. Ben de söylüyorum” diye konuştu.

 

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin bu konudaki detaylı açıklamasının tamamını dinlemek için tıklayın:

http://www.tvfurkan.com/ankara-mitinginde-anlattiginiz-ruya-sonrasi-peygamber-bir-mekana-gelir-mi-hic-menfaatleri-icin-peygamberleri-kullaniyorlar-gibi-ithamlar-karsisinda-neler-



0 Yorum

Yorum Yaz