Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 11 Nisan 2014’de Fethullah Gülen Ve Cemaati Hakkında Söyledikleri

Alparslan Kuytul Hocaefendi 11 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Fethullah Gülen’in Arap dünyasının önde gelen Şarkul Avsat’a verdiği röportajı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta önemli noktalara temas eden açıklamalarda bulunmuştu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 11 Nisan 2014’de Fethullah Gülen Ve Cemaati Hakkında Söyledikleri
21 Tem 2016 18:19:29

İsrail’e hep dost olarak baktınız. İsrail’de ölen çocuklara ağladınız. Irakta ölen şehit çocuklara ve şehitlere ağlamadınız.

Siz mavi Marmara gemisi olayında bile kendi şehitlerinize bile ağlayıp İsrail’e beddua edeceğinize, şehitlerinize rahmet okuyacağınıza, tuttunuz İsrail’den izin almalıydınız dediniz.

 Siz başörtüsünün kavgasını hiçbir zaman vermediniz.

Siz dinler arası diyalog ile Hristiyanları  ve Yahudileri  kardeş gibi gördünüz.

Onlara İslami yaklaştırdınız. İslam’ı demokrasi ile aynı gibi gösterdiniz.

 İslami eğitim kurumları, medreseler açmadınız. Fen ve matematik şampiyonları yetiştirmek için dershaneler açtınız, okullar açtınız zaten bunlar vardı. Bunlara ihtiyaç yoktu. Sizin iç politikalar ile ilgili dış politikalarla ilgili ve dinle ilgili bir sürü yanlışlarınız var.

Siz Türkçe olimpiyatları yaptınız bugüne kadar dini konferanslar yapmadınız.

 Siz genç kızları çıkardınız erkeklerin karşısında şarkı söylettiniz. Bu kadar ciddi hatalar var. Hem siyasi,

Mesela; Darbe girişiminde bulundunuz 17 Aralık resmen bir darbedir.

2 buçuk milyon insanın hanımı ile konuşmalarını dinlediniz. Hiç bunlara temas yok. Devletin tırlarını durdurdunuz resmen operasyon yaptınız. Hükümeti çok zor duruma düşürmeye kalkıştınız bunu planlı projeli yaptınız.

 



0 Yorum

Yorum Yaz