Alparslan Kuytul: Vatan haini kimdir?

Alparslan Kuytul Hoca, vatan haini kavramının yersiz kullanımına tepki göstererek kimlere vatan haini denilebileceğini anlattı.

Alparslan Kuytul: Vatan haini kimdir?
04 Eki 2020 17:56:11

Alparslan Kuytul Hoca tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Ülkenin diktatörlüğe götürüldüğünü belirten Alparslan Hoca, 'vatan haini' ifadesinin sıkça kullanımına da değinerek vatan haini ifadesinin tanımını yaptı.

"Bu siyasi tekfircilikdir"

"Kendileri gibi düşünmeyen herkese vatan haini denilmesi hakkında konuşan Alparslan Hoca, bu durumu siyasi tekfircilik olarak değerlendirdi.

"IŞİD'in kendinden olmayan herkese kafir demesi gibi bunlar da kendinden olmayan herkese vatan haini diyor. Buda bir tekfircilik. Ve sürekli herkes vatan haini olmakla suçlanıyor hapse atılıyor."

"Vatan Haini Kimdir?"

Son yıllarda "vatan haini" ifadesinin sıkça ve yanlış kullanımına tepki gösteren Alparslan Hoca, vatan haininin tanımını yapmak lazım diyerek şu ifadeleri kullandı:

Vatan hainliğinin tanımını yapmak lazım! Herkes birbirine vatan haini derse aynı IŞİD ciler gibi herkes birbirine kafir derse bunun sonu birbirini öldürmektir. Vatan hepimizin vatanıdır. Vatan haini kimdir? ‘Vatanın gizli bilgilerini vatanın düşmanlarına satan alçaktır.’ Vatanın düşmanları ile işbirliği yapan alçaktır. Vatan haini budur yoksa ben senin şu yaptıklarını vatanıma milletime yanlış olduğuna inanıyorum. Ben görüşümü söylüyorum öyle yapma böyle yap diyorum bu vatan sevgisidir, millet sevgisidir vatana ihanet değildir! O zaman herkes, birine zulmetmek istiyorsa önce vatan haini diyor sonra yapacağını yapıyor. "

"Vatan Yiyiciler"

Kendi gibi düşünmeyen herkese vatan haini diyenleri "vatan yiyiciler" olarak tanımlayan Alparslan Hoca, şunları söyledi:

"Ona buna en çok vatan haini diyenler, vatan yiyenler, kim en çok bu kelimeyi kullanıyorsa bunlar ‘vatan yiyicileri!’ Herkese vatan haini diyenler, vatanı yedikleri için tek kendileri yiyebilmek adına herkesi vatan haini ilan ediyorlar. Onlar herkese vatan haini diyorsa herkes de onlara vatan yiyicileri desin!"




0 Yorum

Yorum Yaz