• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Anayasa Mahkemesi'ni bile reddetmek mümkünmüş madem bir gün de bir harama rest çekseydiniz de alkışlasaydık!

Anayasa Mahkemesi'ni bile reddetmek mümkünmüş madem bir gün de bir harama rest çekseydiniz de alkışlasaydık!

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı hakkında "kararı tanımıyorum, saygı da duymuyorum ve uymuyorum" açıklamasını şu şekilde değerlendirdi;

Anayasa Mahkemesi'ni bile reddetmek mümkünmüş madem bir gün de bir harama rest çekseydiniz de alkışlasaydık!
13 Tem 2016 16:07:55

"Kıymetli kardeşlerim ben bu yaşa geldim böyle bir şey görmedim. Bu kadar hükümet gördüm bu kadar başbakan gördüm, bu kadar reis-i cumhur gördüm, bu kaçıncı hükümettir ben böyle bir şey görmedim. Türkiye nereye gidiyor. Hukukun üstünlüğü diye bir şeyin kalmadı. Hukuk diye bişey yok!  Üstünlerin hukuku var Türkiye’de. Üstünler yetki ve makam sahipleri ne diyorsa mahkemeler onların dediği gibi karar veriyor. Cumhurbaşkanı anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum, uymuyorum da diyor.

O öyle deme hakkına sahipse o zaman herkes ben bu mahkeme kararını tanımıyorum deme hakkına sahip olmaz mı?

Türkiye nereye gidiyor?

Madem ki anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum da uymuyorum da demek mümkünmüş ben anayasa mahkemesini savunduğum için değil. Bu anayasa benim anayasam değil ama madem böyle bir şey mümkündü, o zaman siz niye daha önce hiçbir harama bu kadar  tepki göstermediniz? Mesela "laikliği de tanımıyorum" deseydiniz olmuyor muydu? Mesela "içkinin yasak olması gerekir" deseydiniz mesela, madem böyle Anayasa Mahkemesi'ni bile reddetmek mümkünmüş... bir gün de bir harama rest çekin de alkışlasak. Mesela "zinayı yasaklıyorum" deyin hadi. Sizin bu cesaretiniz belirli konularda oluyor ne hikmetse... dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz