'Arabistan, Amerika İle Birlikte Zulmün Ortağı Olur'

Alparslan Kuytul Hocaefendi gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Kâbe imamının “Suudi Arabistan ve Amerika dünyadaki güvenlik ve istikrarın iki kutbu. Allah’a hamdolsun birlikte liderlik ediyorlar.” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kabe imamına tepki vererek ‘Allah Allah! Hani bu hocalar siyasete karışmıyordu’ diyerek ‘Amerika Dünyada Güvenliğin Kutbu Mu? Güvensizliğin, Savaşın, Zulmün Kutbu Mu?’ Dedi.

'Arabistan, Amerika İle Birlikte Zulmün Ortağı Olur'
23 Eyl 2017 10:44:13

Alparslan Kuytul Hocaefendi Kabe İmamı Sudeys’in yaptığı “Suudi Arabistan ve Amerika dünyadaki güvenlik ve istikrarın iki kutbu. Allah’a hamdolsun birlikte liderlik ediyorlar.” açıklaması üzerine ‘Ne Türkiye liderdi, ne de sen ey Arabistan… Sadece piyon olarak kullanılıyoruz.’ İfadelerini kullandı

 Hocaefendi’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  Kâbe İmamı,  “Suudi Arabistan ve Amerika dünyadaki güvenlik ve istikrarın iki kutbu, Allah’a hamdolsun dünyaya birlikte liderlik ediyorlar” demiş.

Allah Allah! Hani bu hocalar siyasete karışmıyordu. Kâbe İmamı böyle mi konuşmuş? Ben duymadım. Eğer böyle konuşmuşsa, konuşan kimse, gerçekten kendi buna inanıyor mu? Arabistan ve Amerika, dünyadaki güvenlik ve istikrarın iki kutbuymuş, maşallah… Arabistan senin tonun kaç kuruş? Sen kim, kutup olmak kim? Herhalde başına sıcak vurmuş, kendini kutuplarda hissetmek istiyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş, herhalde o da sıcaktan kendini kutuplarda görmek istiyor. Petrol sayesinde biraz silah alınca, kendini dünyada güvenliğin kutbu gibi görmeye başlıyor.

 Amerika Dünyada Güvenliği Kutbu Mu? Güvensizliğin, Savaşın, Zulmün Kutbu Mu?

  Sen olsa olsa Amerika ile birlikte zulmün ortağı olabilirsin. Amerika ile beraber güvensizliğin sebebi olabilirsin. Sen bugüne kadar bir tane kâfire kurşun sıkmamış bir devletsin. Yemen’de Şia’ya kurşun sıkıyorsun, Mısır’daki İhvan’ın aleyhinde davranıyorsun, İran’a düşmanlık yapıyorsun. Sen bugüne kadar İsrail’e bir kurşun sıkmadın, bir laf söylemedin ama İran’a Irak’a, İhvan’a söylüyorsun. Şiilere değil Sünnilere de söylüyor. Sünnilerin de düşmanı. Amerika’nın düşmanı Suudi Arabistan’ın da düşmanı, öyle görüyor. Kim Amerika’yı sevmiyorsa, Arabistan da onu sevmiyor. Bu gelmiş, “Amerika ile ikimiz beraber dünyada güvenliği sağlıyoruz” diyor. Buna çocuklar güler.

  Bu neye benziyor biliyor musunuz? Hani Türkiye “Biz, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyız” diyordu. Hani Bush, “Bu projeyi beraber yapacağız. Amerika ve Türkiye dünyanın lideri, Büyük Ortadoğu Projesi’nde siz de eş başkansınız. Dünya lideri bir devlet olacaksınız” diye bizi aldatmıştı. Şimdi aynı yalanı Arabistan’a yutturuyor. Arabistan da kendini lider ülke zannetmeye başlıyor. Ne Türkiye liderdi, ne de sen ey Arabistan… Sadece piyon olarak kullanılıyoruz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz