Asgari ücret görüşmelerinde TÜİK verileri masada

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı bugün yapılacak. İşveren ve işçi temsilcileri bu toplantıda ilk kez rakam telaffuz edecek.

Asgari ücret görüşmelerinde TÜİK verileri masada
09 Ara 2021 10:20:39

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin bugün üçüncüsü gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcilerinden oluşan komisyonda işçi ve işveren tarafları ilk kez rakam telaffuz edecek.

Döviz kurlarındaki yükseliş başta gıda olmak üzere birçok kaleme yansırken asgari ücret ve civarında maaş alanlar için 'her ne kadar enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz' denilse de, miktarın belirlenmesinde rol oynayan TÜİK'in enflasyon oranları soru işaretleri oluşturuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu koşullar altında değerlendirmelerini yapıyor.
Asgari ücret görüşmelerinin birincisi Çalışma Bakanlığı, ikincisi ise TÜRK-İŞ ev sahipliğinde yapılmıştı. Bu toplantının adresi ise TİSK olacak.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK'ten gelecek veri ve raporlar görüşülecek.

Bu raporların ardından, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz