Aylan Ailesi Kobani'de Toprağa Verildi

Bodrum'da kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyanın gündemine oturan 2 yaşındaki Aylan ile 3 yaşındaki Galip ve anneleri Kobani'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aylan Ailesi Kobani'de Toprağa Verildi
05 Eyl 2015 09:49:16

İç savaşın sürdüğü Suriye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken bindikleri botun alabora olması sonucu ölen 2 yaşındaki Aylan, 3 yaşındaki Galip ve anneleri, ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi.

Dünyayı yasa boğan minik Aylan, ağabeyi Galip ve annesi Rıhan'ın cenazeleri, Murşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye (Ayn el Arap) geçirildi.

Cenazeleri sınır kapısında teslim alan PYD'nin Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim, Akdeniz'de boğularak yaşamını kaybedenlerin "şehit" olduğunu söyledi.

Mezarlıkta Rıhan Şeyho ve çocukları için cenaze namazı kılındı. 

Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kurdi, Kanada'nın teklifini reddettiğini, artık Kobani'de toprağa verdiği çocukları ve eşinin yanında kalacağını söyledi.

Minik Aylan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olayda kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz