Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
05 Kas 2021 22:19:37

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 yılı asgari ücret görüşmeleri öncesinde açıklama yaptı. Bilgin, "Asgari ücret ile ilgili hepimizin yaptığı hesaplar var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi. Bakan Bilgin, asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörde çalışan işçi, işveren, yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan bir araştırma yaptıklarını söyledi. Bakan, "Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak asgari ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da bugünkü açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en hassas olduğu hususlardan birisinin 'vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi" olduğunu söyleyerek, "İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz, asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirlemek amacıyla Aralık başında toplanması bekleniyor. İşçi temsilcilerinin yanı sıra işveren temsilcileri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görüşmelere katılacak. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını talep ediyor.

Kaynak: DW Türkçe



0 Yorum

Yorum Yaz