Bakan Yılmaz: Seneye tekli eğitime geçeceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “2019 yılı sonuna kadar tüm Türkiye’de tekli eğitime geçmeyi amaçlıyoruz. Bunun için 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. 47 bin dersliğimiz inşa halinde, Allah nasip ederse 2019 yılı sonlarında koyduğumuz bu hedefi yakalarız diye düşünüyoruz” dedi.

Bakan Yılmaz: Seneye tekli eğitime geçeceğiz
01 Nis 2018 20:03:36

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çağdaş insanlık seviyesine yükselmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yetişmiş insan gücünün okullardan sağlandığını belirten Yılmaz, “Nesil yetiştirme sorumluluğu üstelenen bir kurum olarak, her zaman bu sorumluluğun farkında olarak herkesten daha çok çalışmalı, herkesten daha hassas ve özenli olmak zorundayız.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu ancak eğitimle başarabiliriz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın gelecek, kişilik ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirerek iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler olarak yetişmesini istiyoruz. Türkiye’nin en büyük yatırımı, beşeri sermayeye yapılan yatırımdır.

Beşeri sermayenin, bilgi ekonomisine geçişi kolaylaştıracak şekilde yetiştirilmesi için de demokrasinin kökleştirilmesi için de nitelikli eğitim şarttır. Beşeri sermaye eğitimle değerlidir, Türkiye beşeri sermayesini güç olarak kendisine dönüştürmeyi becermiş ender ülkelerden biridir. Bugün Türkiye’de ne başarı varsa arkasında eğitim var, ne eksiklik varsa onun da sebebi eğitimdir. Eksiklikleri gidermenin yolu da eğitimden geçmektedir.”



0 Yorum

Yorum Yaz