Benim Derdim Demokrasi Değil Benim Kriterim İslam!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her Cuma düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu Tefsir dersi yerine dün gece (29.07.2016) 21.30’da Furkan Eğitim ve Hizmet vakfı genel merkez binasında ‘Forum Programı’ gerçekleştirildi. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine atılan iftiralara da cevap verdi.

Benim Derdim Demokrasi Değil Benim Kriterim İslam!
30 Tem 2016 17:34:21

Modaratörün kendisine yönelttiği “Meydanlara çıkış ve orada bulunmanın adına demokrasi nöbeti, ölenlere demokrasi şehidi deniyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da hâkimiyet milletindir tarzında açıklamalar oldu. Bizim böyle bir pozisyonda orda olmamız doğru olur muydu?” sorusuna ise şu sözlerle cevaplandırdı;

Orada hâkimiyet milletin diye, demokrasi diye bağırıyorlar. Benim derdim demokrasi değil. Ben her meseleye İslami açıdan bakarım. Bu darbeye karşıysam demokrasi darbelere karşı olduğu için değil. İslam buna müsaade etmediği için. Benim kriterim İslam. Biz daima bir ideoloji ile beraber olarak değil. İslami bir faaliyet olarak tepkimizi göstermeliyiz. Biz daima İslam adına ortaya çıkmalıyız. Orada demokrasi diye bağırıyor. Benim demokrasi diye bir derdim yok. Ben darbeye tepkimi göstereceksem gösteririm niye demokrasi nöbeti tutayım? Ben demokrasiyi doğru görmüyorum ki. Demokraside seçim sandığı fikir özgürlüğü var. Evet, İslam bunu kabul ediyor ama demokrasi bundan ibaret değil. Demokrasi bir ideoloji Demokrasi bir bütündür. Bütün haramlara izin vermektedir. Demokrasi nöbeti tutanlar, demokrasiyi beğenmiş savunmuş o zaman haramları da savunmuş olmaktadırlar. Demokrasi nöbeti diyenler tekrar imanlarını kontrol etsinler. Müslüman dediğin haksızlığa zulme karşı gelir. Bu demokrasi nöbeti tutanlar ne zaman İslam için nöbet tuttular. Şu ülkede sadece Erdoğan’ın mı hakkını gasp etmek istediler, darbe yapmak istediler. Şu memlekette ve tüm dünyada Allah’ın hakkı gasp ediliyor. Allah’ın hakkını böyle savunmadılar. Allah’ın hakkı için Allah’ın dediği olsun diye hiçbir zaman nöbet tutmadılar. Ama Erdoğan için 15 gündür nöbet tutanlar. Allah’ın halkını savunmadıkları için hesap verecekler. Şimdi onlar bize neden meydanlara çıkmadınız diyorlarsa Erdoğan’ın hakkını savunmamakla suçluyorlarsa, bende onları Allah’ın hakkını savunmamakla suçluyorum.

 



0 Yorum

Yorum Yaz