Benim Ki Bir Analiz. Gaybı Bilen Allah

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her Cuma düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu Tefsir dersi yerine dün gece (29.07.2016) 21.30’da Furkan Eğitim ve Hizmet vakfı genel merkez binasında ‘Form Programı’ gerçekleştirildi. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine atılan iftiralara da cevap verdi.

Benim Ki Bir Analiz. Gaybı Bilen Allah
30 Tem 2016 18:11:21

Modaratörün kendisine yönelttiği “Ülke Ve Dünya Gündemini Yakından Takip Eden Ve Zaman Zaman Açıklamalar Yapan Biri Olarak Türkiye’de Darbe Yapılacağını Bekliyor Muydunuz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi;

“Hatırlarsanız ben 3 ay kadar evvel Amerikan başkan yardımcısı geldiği zaman Tayyip Erdoğan’la görüşmeyince, ben o zaman dedim bu hükümetin kaleminin kırıldığının işaretidir.

Bunun Alametleri Vardı.

Tayyip Erdoğan’ın üzeri çizilmiş gibi davranışlar. Ben bunlardan anladım. 1 Temmuzda da söyledim. Hepiniz de şahitsiniz ben neyi kastettim ne anlattım. Bunları analiz ettiğim zaman bu hükümetin kaleminin kırıldığını görüyorum.

Benim Ki Bir Analiz Gaybı Bilen Allah.

Aslında iyi bir takipçi bunu anlayabilirdi. Allah bana hükümetin kaleminin kırıldığını gösterdi. Öyle gördüm. Ama cemaate yaptıracaklarını tahmin etmiyordum. Ben Amerika’nın müdahalesini bekliyordum. Cemaatin böyle gücü olduğunu tahmin etmezdim. Yani tahmin etmezdim derken bu kadar generalin açığa alınması bana tuhaf geliyor. Ben cemaatin bu kadar askerinin generalinin olduğunu da düşünmüyorum. Bu bahane ile dine biraz yatkın olan varsa ya da Amerika’ya meyli olan biri varsa bunlar saf dışı ediliyor.

Bu İş De Karanlık Noktalar Var.

Ben cemaatin 149 tane generalinin olduğunu zannetmiyorum ve sanki bu darbe aslında Amerika ya ve cemaate yakın bütün generalleri temizlenmesi için bu cahillere yaptırıldı.

Ben cemaatten beklemiyordum ama Amerika’dan bekliyordum. Hala da bekliyorum.

 Bence bu Amerika’nın yaptırmasına benzemiyor. Amerika yaptı mı daha adam akıllı yapar. Daha akıllıca yapar.

Türkiye’nin yönünü Rusya’ya çeviriyorlar. Aşırı solcular şuanda her tarafa hâkim olmuş durumdalar. Hükümet bunun farkında olmalıdır. Türkiye’nin kıblesi değiştiriliyor.

Amerika buna müdahale eder dedim. Ve bugün Amerika bundan rahatsızlığını dile getirdi.

Bu Bence Aşırı Solcuların Planı.

Tayyip Erdoğan’ı da teslim etmek istemediler. Hükümeti de düşürmek istemediler. Generalleri düşürmek istediler ona göre planladılar ve oralara kendi adamlarını getirmek istediler. Hatta Genelkurmay Başkanı’nı da değiştirmek istediler. Aşırı solculardan kim çıksa televizyona Genelkurmay Başkanı’nı yerden yere vuruyorlar. “Nasıl Genelkurmay Başkanı kendini bile koruyamıyor memleketi mi koruyacak”  tarzında o zaman ben anladım ki Genelkurmay Başkanından da memnun değiller rehin alınmasının da sebebi de bu onu rezil etmek istediler. Başbakanı rehin almak mı? Bir bakanı bile rehin almadılar, Bakan’ı rehin almak mı daha kolay Genelkurmay Başkan’ını mı? Bütün silahlı kuvvetlerin komutanını rehin alacaksın bir Bakan’a dokunmamışsın besbelli ki hedefte hükümet yok. Yani bu cahiller belki hepsini halletmek istiyorlar da ama onları yönlendirenler öyle bir plan hazırlamışlar ki darbecilere öyle bir tuzak hazırlamışlar ki darbecileri tuzağa düşürdüler ve bunun sonucunda generaller tavsiye olacak hükümete bir şey olmayacak, istediklerini götürecekler istedikleri kalacak şekilde planlamışlar. Genelkurmay Başkanını da görevden almak için aleyhinde çok konuştular ama dün YAŞ toplantısında Genelkurmay’ın görevine devam denildi. Ben bundan anladım ki hükümet farkına vardı bu tuzağın farkına vardılar. Bu işin aslında perde arkasında aşırı solcuların olduğunu ve yerlerine kendi adamlarını getirmek istediklerini ve Genelkurmay Başkanını bile sevmediklerini anladılar ve Genelkurmay Başkanının da Kuvvet komutanlarının da hepsini görevde bıraktılarGenelkurmay Başkanı’nı, generalleri rehin alıyorlar bir tane bile Bakan’ı rehin almıyorlar. Bu mantıklı mı? İstanbul köprüsünü kapatıyorlar köprü kapanırsa hayat durur. Yani istiyorlar ki halk tepki göstersin generaller tasfiye edilsin fakat hükümete de bir şey olmasın görünüştü darbe hükümete yapılıyor. Generaller rehin alınıyor darbe hükümete yapılıyor bu işte bir karışıklık yok mu yani? Sanıyorum Cumhur Başkanı da Başbakan da farkına vardılar Genelkurmay Başkanını bitirmek istiyorlar yani herhalde onların istedikleri bir adam değil. Onunda başını yakmak istediler rehin aldılar beceriksiz başarısız bir Genelkurmay Başkanı gibi göstermek istediler Kuvvet komutanlarının da aynı şekilde. Bence bu darbe aslında hükümete karşı gibi görülse de tabi Cumhur Başkanını da sevmezler daha ziyade generalleri tavsiye etmek ve yeni bir kadroyu oralara getirmek için.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Miyase 08 Oca 2016 11:41:00

    Allah plan kuranlarin en hayirlisidir Rabbim bu planlarini onlarin kendi kafalarina gecirsin oyun icinden oyun var ALLAH muhterem Alparslan kuytul hocaefendiden razi olsun olaylari cok guzel tarafsiz ve objektif yorumluyor


Yorum Yaz