Benzin ve motorine zam geldi!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, akaryakıt fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Benzin fiyatına 22 kuruş, motorinin litresine ise 14 kuruş zam geldi. Ancak zam ÖTV'den karşılandığı için pompa fiyatlarına yansıtılmadı.

Benzin ve motorine zam geldi!
31 Tem 2018 08:38:32

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, (EPGİS) bu gece yarısından itibaren akaryakıt grubundaki benzin ile motorinin litre fiyatına zam geldiğini duyurdu. EPGİS yaptığı açıklamasında benzinin litre fiyatına 22 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 14 kuruş zam yapıldığını duyurdu. Benzin ve motorine gelen zammın ÖTV'den karşılandığı için pompa fiyatlarına yansıtılmadığı belirtildi.

EPGİS'ten yapılan açıklamada "31 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 22, motorinde 14 kuruş/litre fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış ÖTV'den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlar Kurulu, Mayıs ayı ortasında benzin, motorin ve oto gazda, petrol fiyatları ve döviz kuruna bağlı artış yaşanması durumunda, ÖTV'den gerçekleşen artış kadar azaltılmasına karar vermişti. Resmi Gazete'de yer alan karara göre akaryakıt fiyatlarına petrol fiyatları ve döviz kuruna bağlı artış olması halinde, bu malların ÖTV tutarlarında gerçekleşen artış tutarı kadar azalış yapılmak suretiyle uygulanıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz