Bir Yıl Aradan Sonra İskenderun'da Konferans Coşkusu!

Geçen yıl engellemeler sebebi ile İskenderun'da konferans gerçekleştiremeyen Furkan Vakfı bugün Alplarslan Kuytul Hocaefendi'nin katılımıyla bir yıl aradan sonra coşkulu bir konferans gerçekleştirdi.

Bir Yıl Aradan Sonra İskenderun'da Konferans Coşkusu!
02 Nis 2017 20:17:25

İki yılı aşkındır konferanslarına yapılan engellemelerle gündeme gelen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tüm engellemelere ve konferanslarının haksız iptaline rağmen Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yıl boyunca aralıksız konferanslar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Konferanslar zincirine bir yenisini daha ekleyerek, halkın yoğun katılımı ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, İskenderun halkı ile buluştu.

İskenderun'da düzenlenen “İmana Ulaşmak” konulu konferansa yoğun katılım oldu. Özenle hazırlanılan ön program Kur’an tilavetiyle başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını Furkan Vakfı Başkanı Hasan Demir’in yaptığı program, İslam coğrafyalarında zulmü konu olan etkinlik gösterimiyle devam etti. Programda sinevizyon gösterimi, yeni beste ve yorumlarıyla Grup Furkan yer aldı. Halkın, ezgilere eşlik etmesi ile coşkulu anlar yaşandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konferansı ile devam eden program Hocaefendi'nin halktan gelen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

Ayrıca yoğun güvenlik tedbirleri ile seferber (!) olan emniyet güçleri adeta salonun etrafını çevirmişlerdi. Daha önce adı hiç bir olaya karışmayan ve bugüne kadar bütün konferanslarını sorunsuz olarak gerçekleştirmesi ile bilinen Furkan hareketi mensupları bugün gerçekleştirilen İskenderun konferansına polislerin seferber edilmesine karşılık şaşkınlıklarını gizleyemediler.

 

Konusu “İmana Ulaşmak” olan konferansta Alparslan Kuytul Hocaefendi şu konulara değindi:

Hakikate ilgi duymayanların, sadece maddeye ilgi duyanlara Allah'ın hiçbir zaman imanı nasip etmesi mümkün değildir.

Kalp dünyalık sevgilerle dolu iken Allah(a.c.) o kalbe iman nasip etmez!

 İman şunu öğretiyor: Herşey Allah'ın kontrolündedir. Allah izin vermeden hiçbirşey olmaz. İnsan böylece cesur oluyor.

 Köle ruhlular hakka değil güce itaat ederler, israiloğullarının musa (as) ya değilde firavuna itaat etmeleri gibi.

Güçlü iman karakterli insanlarda oluşur.

İman insana şeref kazandırır. İmana ulaşmamış insan kullara kulluk yapar; şerefini kaybeder.

Furkan Vakfı'nın geçtiğimiz yıl 29 Mayıs'ta yine İskenderun'da gerçekleştirmek istediği konferansı güvenlik gerekçesi ile iptal edilmişti. Bunun üzerine Furkan Vakfı yetkilileri güvenliklerini kendilerinin sağlayacağını söyleyerek İskenderun konferansını tertip edeceklerini duyurmuşlardı. Ciddi engellemeler ile karşılaşan Furkan Vakfı mensupları iptal edilen konferansları için basın açıklaması gerçekleştirmek istemiş ancak basın açıklamasına dahi izin verilmeyerek şehrin girişinde yaklaşık 8 bin katılımcıyla birlikte tomalı müdahaleye maruz kalmışlardı. Emniyet güçleri ile yaşanan bu hadiselere rağmen Furkan Hareketinin vazgeçmemesi sonucu basın açıklamasının şehrin girişinde yapılmasına izin verilmişti.

Konuya dair haberler;

Furkan Hareketinde 29.05.2016 Pazar Günü Neler Oldu?   İptal Edilen Konferans Yerine Gar Meydanında Miting Gerçekleşti      


0 Yorum

Yorum Yaz