Biz Demokrat Ve Laik Olmadık!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her Cuma düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu Tefsir dersi yerine 29.07.2016 tarihinde saat 21.30’da Furkan Eğitim ve Hizmet vakfı genel merkez binasında ‘Forum Programı’ gerçekleştirildi. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Biz Demokrat Ve Laik Olmadık!
01 Ağu 2016 14:05:12

 Alparslan Kuytul Hocaefendi kendisine atılan iftiralara da cevap vererek ‘darbe sürecinden sonra Furkan Hareketine karşı başlatılan iftiraların nedenini açıkladı.

Biz Cemaat Olarak Kaldık. Onlar Cemaatimizin STK Olmasını İstiyor.

Önce Cemaatleri STK’lara dönüştürdüler. STK’larda şimdi AKP ye dönüştürmektedirler. Biz cemaat olarak kaldık ve harekete dönüştük.İşte mesele bu. Onlar cemaatimizin STK olmasını istiyor. Vakıf hizmeti yapan, bir davası olmayan ve hizmet yapmak isteyen bir STK olmamızı,  talebelere burs veren bir yardım kuruluşu,  kermesler yapan milletten para toplayıp harcayan böyle  bir  STK’ya dönüşmemizi istiyorlar. O STK’larıda sonuçta AKP çatısı altında toplamalar da kolay oluyor.

Biz STK Olmaya Razı Olmadık, AKP Çatısı Altına Da Girmedik.

Bütün partilerin bir sonu var. 90 yıllık bir parti var mı? Mesela Mısır da ki İhvan cemaati 90 yıllık bir cemaat. Cemaat 90 yıllık olur. Ancak partilerin sistemin dışında bir davası yoktur.  Bütün partiler demokrat ve laiktir. Ama cemaat İslam medeniyetini istiyor olabilir. Partiye dönüştüğünüzde demokrat ve laik olmak zorunda kalacaksınız. Çünkü sistem o.Bütün partiler öyle. Biz demokrat ve laik olmadık bundan rahatsızlar.

Biz Demokrat Ve Laik Olmadık Bundan Rahatsızlar. O Yüzden Üzerimize Geliyorlar.

Biz STK olmaya razı olmadık, AKP çatısı altına da girmedik. Partilerin bir sonu var 90 yıllık parti olmaz ama Mısır da ki İhvan cemaati 90 yıllık. Bütün partiler demokrattır. Ama cemaat demokrasi ve laikliği değil İslam medeniyetini istiyor olabilir. Biz demokrat ve laik olmadık bundan rahatsızlar o yüzden üzerimize geliyorlar.

 



0 Yorum

Yorum Yaz