Bizim Canımız Allah’a Kurban Olsun!

Furkan Hareketi Lideri Alparlsan Kuytul Hocaefendi dün Mersin’de gerçekleştirdiği “Allah’a Yönelmek” konulu konferansın ardından izleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Bizim Canımız Allah’a Kurban Olsun!
06 Şub 2017 15:48:35

Hocaefendi kendisine yöneltilen;  “DEAŞ’ın dün gece yayınladığı dergide ‘küfrün önderlerini öldürün’ başlıklı yazıda Türkiye’de bazı hocalara İslam Devleti’ne dil uzattığı, mücahitleri kötülediği için suikast yapılması gerektiği yer aldı. Sizin de isminizin yer aldığı bu yazı hakkında ne söylersiniz?” sorusuna verdiği cevapta “Eğer İslam Devleti’ne, İslam Medeniyeti ‘ne dil uzattınız diyorlarsa yalan söylüyorlar. Biz, “biz medeniyetimize dönüyoruz” diye yılardır söylüyoruz zaten. Bizim medeniyetimiz elbette ki İslam medeniyetidir. Nasıl olurda sloganı bu olan bir cemaat İslam Medeniyetine, dil uzatır?” diyerek konuya açıklık getirdi.

Konuşmasının devamında önemli noktalara değinen Hocaefendi; “Bizim canımız Allah’a kurban olsun. Biz bu yola girerken çocukluğumuzdan itibaren ölümü göze aldık da girdik. Ölümü göze almasak bu yola girmezdik. Biz ecelin bir tane olduğuna iman ettik. Korkakta olsak ayın zamanda öleceğiz, cesurda olsak aynı zamanda öleceğiz. Biz buna iman ettik.” dedi.

 

İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin kendisine yöneltilen soruya verdiği cevabın tamamı;

Bu yazıdan haberim yok. Ne zaman yayınlandı bilmiyorum, okumadım. Şayet doğruysa biz İslam Devleti’ne, İslam Medeniyeti ’ne hayatımızı vermişiz. Biz İslam Medeniyeti için ömrümüzü verdik. Gece gündüz çalışıyoruz.

Eğer İslam Devleti’ne, İslam Medeniyeti ‘ne dil uzattınız diyorlarsa yalan söylüyorlar.

Biz, “biz medeniyetimize dönüyoruz” diye yılardır söylüyoruz zaten. Bizim medeniyetimiz elbette ki İslam Medeniyetidir. Nasıl olurda sloganı bu olan bir cemaat İslam Medeniyeti ’ne, İslam Devleti’ne dil uzatır. Kendilerini eğer İslam Devleti’nin tek temsilcisi olarak görüyorlarsa bu doğru olmaz. Yaptıkları şeylerin hepsinin İslam Devleti’ne uygun olduğunu düşünüyorlarsa, bu da hiçbir ilim adamının kabul edebileceği bir şey değildir.

 Kendilerinin yaptığı bazı şeyleri tenkit ediyor olmak İslam Devleti’ni ya da İslam Medeniyetini tenkit ediyor olmak değildir.

Başka birisi de beni tenkit edebilir. Birisi beni tenkit ettiği zaman İslam’ı tenkit etmiş demek olmaz. Eğer Müslümansa beni tenkit etmiş olarak kabul ederim. İslam’ı tenkit etmiş olarak kabul etmem. Ben neden böyle düşünüyorum da (eğer böyle bir şey varsa) onlar neden böyle düşünmüyorlar? Ben beni tenkit edenler İslam’ı tenkit etmiş sayılır, kâfir olur demiyorum da onlar hangi yetkiyle kendilerini tenkit edenleri, yaptıklarını yanlış bulanları kâfir olarak görüyorlar, bizi tenkit eden İslam’ı tenkit etmiştir, küfrün önderlerindendir, mürteddir diyorlar? Hangi vicdana sığdırıyorlar? Eğer kendilerini tenkit edenlere kâfir diyorlarsa kendilerini günahsız ve masum görüyor olmaları icap eder. Kendilerini masum görüyorlarsa açıklasınlar. Biz hiç yanlış yapmayız diyorlarsa açıklasınlar. Hz. Ali Müslümanların içinden bırakın tenkit etmeyi kendisine kılıç çeken kendisi ile savaşanlara bile kâfir demedi. Çünkü kendilerince bazı yanlışlar görüyorlardı, tenkit ediyorlardı. Hz. Ali bunu biliyordu ve o yüzden onlara kâfir demiyordu. Hiç kimsenin böyle bir yetkisi yok.

Sen beni tenkit ettin o halde ölümü hak ettin. Böyle bir yetki kimse de yok.

 Allah azze ve celle Allah olduğu halde kendisine küfredenleri, alenen açıkça sövenleri bile bu dünyada hemen öldürmüyor, ahirete bırakıyor.

Bazı Müslümanlar kendini Allah’tan daha mı yetkili görüyor? Peygamberimizden daha mı yetkili görüyor? Hz. Ali’den daha mı yetkili görüyor?

Onlar kendisini tenkit edene kâfir demezken, bunlar kendilerini tenkit edenlere kâfir mi diyorlar? Eğer böyle bir şey varsa herkes ne yapacaksa, ne yaptıysa hesabını Allah’a verecektir.

Bizim Canımız Allah’a Kurban Olsun!

Biz bu yola girerken çocukluğumuzdan itibaren ölümü göze aldık da girdik. Ölümü göze almasak bu yola girmezdik. Biz ecelin bir tane olduğuna iman ettik. Korkakta olsak ayın zamanda öleceğiz, cesurda olsak aynı zamanda öleceğiz. Biz buna iman ettik.

Yalnız beni üzen taraf; beni öldürecekse kâfir öldürsünler. Müslüman kardeşlerim benim kanıma elini bulaştırmasınlar, kendilerini cehenneme atmasınlar. Öldüreceklerse kâfirler öldürsünler.

Ey gafil Müslümanlarımız; siz kâfirlerin bile yapmadığını şu ana kadar yapmadıklarını mı yapacaksınız?  Yapacaksanız buyurun.

Benim size diyeceğim İmam Şafi’nin şiirinde söylediği gibidir.

“Benim ölümümü temenni ediyorlar. Onlar bilmiyorlar mı ki bu yolda ben yalnız değilim. Beni öldürecek olanlar ölmeyecekler mi?  



0 Yorum

Yorum Yaz