Bu Akşam Alparslan Kuytul Hocaefendi'den Açıklama!

Yaşanan son olaylar ve iftiralar hakkında Perşembe akşamı twitter hesabından açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam Furkan Vakfı Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirilecek olan Panel Programı sonrası açıklama yapacak. Programın tamamı www.furkanvakfi.net ve www. tvfurkan.com adresinden canlı olarak verilecektir.

Bu Akşam Alparslan Kuytul Hocaefendi'den Açıklama!
08 Nis 2016 18:22:09

Halkı bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde yüzlerce konferans düzenleyen Furkan Hareketi’nin konferansları bir süre önce engellenmeye başlanmıştı. İlk olarak 2014 yılının Mayısında AKP’li İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin konferansa 2 gün kala spor salonunu vermekten vazgeçmesiyle başlayan engelleme süreci artarak devam ediyor.

Ankara Furkan İlim ve Hizmet Derneği 9 Nisan Cumartesi  Sincan’da ve 10 Nisan Pazar  Yeni Mahalle Belediyesi’ne ait Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmeyi planladığı konferanslara yönelik ciddi engellemelerle karşı karşıya kaldı.

Öncelikle Kutlu Doğum vesilesi ile Allah Sevgisi ve Gerekleri konulu konferansa ait afişler, AKP’li Sincan Belediyesi’ne bağlı zabıtalar tarafından parçalanarak toplatıldı. Hatta el ilanı dağıtan kişilerin ellerindeki ilanlar zor kullanılarak alınıp, bu kişiler tehdit edilerek darp edildi. Dernek yetkililerinin çabası ve halktan gelen tepkiler üzerine Sincan Belediyesi geri adım atarak topladığı afişleri geri verdi.

Ancak engelleme bitmedi;

Pazar günü gerçekleştirilecek olan program için ise Ankara Yeni Mahalle Belediyesi’ne ait Nazım Hikmet Kültür Merkezi günler öncesinden tutulmuştu.

Belediye yetkilileri ile anlaşma yapılarak günler öncesinde tutulmasına rağmen  programa 3 gün kala CHP’li belediye yetkilileri tarafından salon iptal edildi.

Konferans için büyük çapta duyuru çalışmaları yapılmıştı ve Furkan Derneği yetkilileri Türkiye'nin dört bir yanından gelecek binlerce misafiri ağırlamaya hazırlanıyordu. Ancak sol kesim CHP’li Yeni Mahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni Furkan İlim ve Hizmet derneğine tahsis etmiş olmasından çok rahatsız olmuş, belediye üzerinde ciddi baskı oluşturarak programın iptal edilmesini istemişti. Baskılar karşısında dik duramayan belediye, günler öncesinden anlaşma yapılarak dernek yetkilileri tarafından tutulan salonu programa 3 gün kala iptal etti.

Aynı zamanda programın iptali için büyük çaba gösteren sol kesimin Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında çarpıtma ve  iftira haberleri sosyal medyada yayıldı.

Yaşanan bu son olaylar ve iftiralar  hakkında Perşembe akşamı twitter hesabından açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu akşam Furkan Vakfı Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirilecek olan Panel Programı sonrası açıklama yapacak.

Programın tamamı www.furkanvakfi.net ve www. tvfurkan.com adresinden canlı olarak verilecektir.

 



0 Yorum

Yorum Yaz