Bu Siyaset Sürdürülebilir Bir Siyaset Değil!

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi her Cuma düzenli olarak gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Türkiye’nin Musul’a girmek istemesi hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna verdiği cevapta; “Türkiye’nin açıklayamadığı haklı bir takım gerekçeleri olabilir ama bu siyaset sürdürülebilir bir siyaset değil.” şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bu Siyaset Sürdürülebilir Bir Siyaset Değil!
22 Eki 2016 23:35:57

BU SİYASETİN BİR TAKIM SEBEPLERİ OLABİLİR AMA SÜRDÜRÜLEMEZ.

Türkiye Musul'da bulunmakla belki bazı olayları engellemek istiyor olabilir. Orada bir takım tehlikeleri görüyor o yüzden orada bulunup o tehlikeleri bertaraf etmek istiyor olabilir. Oradan Türkiye'ye bir takım saldırı olmasın, mezhep çatışması meydana gelmesin, o bölgeye Şiiler yerleştirilmesin gibi bir takım sebepler olabilir ama bu sürdürülebilir bir durum değil.

Bu Siyaset Sürdürebilir Bir Siyaset Değil.

 Adam sana topraklarımdan çık Başika’dan çık diyor. Yok çıkmam! Nasıl çıkmazsın anlayamadım. Burada 62 devletin askeri daha var benimki de olsun ben onlara izin veriyorum sana izin vermiyorum diyor onlarla anlaştım senle anlaşamıyorum. Yok, ben çıkmam. Musul operasyonuna bizde gireceğiz diyor. Hiçbir devlet bende illaki savaşa gireyim demez. Türkiye çok meraklı savaşa girmeye. Daha evvelde Suriye’ye girecektik orada Cuma namazı kılacaktık (!) Hiçbir devlet askerini feda etmek istemez. Türkiye illa bende gireceğim deyip duruyor. Adam senin girmeni istemiyor, koalisyon güçleri de istemiyor, zoraki Türkiye’nin ısrarı üzerine kabul etti Amerika. Ama aslında istemiyorlar. Irak devleti hayır deme hakkına sahip değil mi? İstemeyebilir seni, yok sen beni niye istemiyorsun. Böyle siyaset olmaz. İşte orda bir takım başka niyetler var onları bozacağız bozmak için böyle ısrar ediyoruz. Tamam, ama başka niyetler varsa da sen bunu böyle mi durduracağını sanıyorsun? Başka bir siyasetinin olması lazım.

Şimdiye kadar Suriye ile kavga halindeydik. Suriye’ye kabadayılık yaptık, Mısır’a yaptık, İsrail’e yaptık, Rusya’ya yaptık hepsinden de geri dönmedik mi? U dönüşü yapmadık mı? Şimdi Irak’la başladık. Hani diyordunuz ki komşularımızla tekrardan iyi geçineceğiz, iyi diyalog kuracağız, Binali Yıldırım göreve geldiğinde ilk sözü bu oldu. Tekrardan bu münasebetleri düzelteceğiz dedi. Tekrar bozdunuz. Daha bir ay geçmedi bu sözü söyleyeli. Ve haberlerde gördüm Suriye Türk uçaklarını vururum dedi.  Bir daha girmeyin Suriye topraklarına dedi. Ve Rusya dışişleri bakanı da bu endişe vericidir dedi. Yani istemiyoruz seni diyor açıkça. Bakın tekrar bozuluyor münasebetler.

 



0 Yorum

Yorum Yaz