Bu Ülkede Rejim Sorunu Var!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 28 Mart 2015 tarihinde kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanının çözüm sürecini başlatıp sonra "Kürt Sorunu Yoktur" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna “Bu bir rejim sorunudur. O yüzden adını “Kürt Sorunu” koymak yerine rejim sorunu koymak lazım. Ben bunun adını rejim sorunu olarak koyduğum zaman Cumhurbaşkanı o zaman “Kürt sorunu” dedi” diyerek ülkedeki rejim sorununu şu sözlerle anlattı;

Bu Ülkede Rejim Sorunu Var!
20 Haz 2016 16:50:05

Başörtülünün hakkını vermedi 35 yıldır!

Bu bir rejim sorunu. Başörtülünün hakkını vermedi 35 yıldır. Bu bir rejim sorunudur. O yüzden adını “Kürt Sorunu” koymak yerine rejim sorunu koymak lazım. Ben bunun adını rejim sorunu olarak koyduğum zaman Cumhurbaşkanı o zaman “Kürt sorunu” dedi.

Kur’an öğrenmek yasak!

Tek Kürtlere yapılamamış ki zulüm. Başörtülüye de yapılmış, şapka giymeyene de yapılmış, Kur’an okuyana da yapılmış. Benim annem 1929 doğumlu halen hayatta şu an 86 yaşında. 1930’lu yıllarda küçük bir kız çocuğu iken köyün imamından gizli gizli Kur’an öğrenmiş. Her zaman anlatır. Kur’an öğrenmek yasak. Bu bir rejim sorunu yalnız Kürt sorunu değil. Hatta o zaman Kur’an öğretmek yasak olunca hoca tehlikeleri göze alarak öğrettiği için dedem hocaya bir inek hediye etmiş. Düşünebiliyor musunuz?

Ankara valiliği bize 835 lira para cezası kesti. Kur’an öğrettiğimiz için

Aklıma gelmişken burası Sincan bölgesi değil mi? Sincan’da bunu söylemeden geçemeyeceğiz. Aklımda değildi unutmuştum ama şimdi laf oraya geldi. Sincan’daki Furkan Derneğinin temsilciliğini yani şubesini kapattılar, önce mühürlediler sonra tepkiler üzerine tekrar açmak zorunda kaldılar. Tutanakta ne yazıyor biliyor musunuz? İnternete koyduk açıp bakabilirsiniz. Dernekler Masasından gelen memurların tuttuğu resmi tutanak “Kur’an öğretimi yapıldığı ve dini eğitim verildiği için. Burada ortaokul yaşında çocuklar gelip Kur’an öğreniyorlar. Cuma-Cumartesi günleri de bayanlar burada ders görüyorlar. Dini eğitim yapıldığı için” tutanakta böyle yazıyor. Bu rapora göre de Ankara valiliği bize 835 lira para cezası kesti. Kur’an öğrettiğimiz için.

Tekrar o döneme mi geri dönüyoruz?

Kıymetli kardeşlerim! Bu olay 1930-1940’lı yıllarda benim annemin çocukluğu zamanında olmuştu. Tekrar o döneme mi geri dönüyoruz? Ne oluyor yani?



0 Yorum

Yorum Yaz