Çatışmalar hayvan neslini de etkiliyor

Çatışmaların olduğu birçok Ortadoğu ülkesinde Kelaynak kuşunun nesli tükendiği ifade ediliyor. Suriye'de çok az sayıda bulunan kelaynak kuşlarının akıbetiyle ilgili bilgi alınamıyor.

Çatışmalar hayvan neslini de etkiliyor
17 Şub 2016 08:54:29

Ortadoğu'da iç savaşlar sadece insanların değil, hayvanların hayatlarını da etkiliyor. Savaşlardan dolayı doğada çok nadir bulunan kelaynak gibi hayvanların nesli tükenme noktasına geldi.

Newsciencist adlı bilim sitesinde yer alan bir habere göre, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde nadir olarak bulunan hayvanların yaşam alanları yıkıma uğruyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avustralyalı doğabilimci Gus Gintzburger, 2011'de Kaddafi'nin devrilmesinden sonra Libya'da yaşanan istikrarsızlık yerel çobanları, ülkede bulunan vahşi hayvanlara yönlendirdiğini ifade ediyor.

Doğayı Koruma Uluslararası Birliği de yaptığı açıklamada türlerle ilgili son yıllarda "ciddi bir düşüş" görüldüğünü kaydediyor.

LEOPARLAR VE FİLLER DE TEHLİKEDE

BM gözlemcileri, yaşanan çatışmaların aynı zamanda komşu bölgelerdeki yaban hayatı tehdittiğini belirtiyor. Son olarak Libya'dan çok sayıda filin Mali'ye geldiği ifade ediliyor.

Yemen'deki iç savaşlar ülkedeki leoparlarla ilgili ciddi endişere sebep oluyor. Geçtiğimiz aylarda silahlı milislerin öldürdükleri üç leoparla ilgili fotoğraflar yayınlanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz