Cemaat Düşmanlığı Yapmaya Gerek Yok!

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi 12.08.2016 tarihinde düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu Cuma tefsiri sonrası kendisine yöneltilen ""Cemaat darbe yaptı" diyerek cemaat karşıtlığı yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? "sorusunu şu şekilde yorumladı;

Cemaat Düşmanlığı Yapmaya Gerek Yok!
18 Ağu 2016 15:22:01

Bunlar bir cemaat değildiler örgüt olarak çalışıyorlardı.

Onların içerisinde olan samimi insanlar iyi niyetli İslam'a hizmet ettiğini düşünen insanlar sözümü yanlış anlamasınlar. Örgütsel bir çalışma tarzları vardı. Cemaat tarzında değildi çalışmaları. Ben dedim ki cemaat düşmanlığı yapmaya gerek yok örgüt düşmanlığı yapmak lazım. Bütün kanallarda cemaat kavramına düşmanlık yerleştirilmek isteniyor. Onlar cemaat gibi davranmıyordu ki zaten.

Cemaat dediğin islami eğitim yapar medreseler açmaya çalışır. Matematik, fizikle senin ne işin var? Zaten devlet matematik, fizik öğretiyor. Devlet dini öğretmez matematiği fiziği öğretiyor zaten.

Cemaat dediğin dini öğretir onlar öğretmediler. Cemaat Peygamberi metot izler, Leileheillalahı anlatır anlatmadılar. Cemaat dediğin laikliğe karşı olur, laiklik taraftarı oldular. Yani Müslüman bir cemaat böyle mi düşünür? Laik bir devlette yaşıyorsanız islam devleti kurmanıza gerek yokmuş. Bu bir cemaatin konuşması olabilir mi? Cemaat dediğin dinden taviz vermez. Kadınların başını açıyorlardı, bazı mevki ve makamlarda olanlar yeri geldi mi iki içiyordu, namaz kılmıyordu bunları hep biliyoruz.

Cemaat böyle mi davranır? Bu örgütsel bir davranış. Bu tür şeyleri örgütler yapar. İstihbarat örgütleri yapar. İstihbaratla çalışanlar yapar. Şimdi cemaat dediğin istihbaratla birlikte olmaz. İstihbaratla beraber olanda cemaat olmaz, örgüt olur.

O halde yapacaklarsa örgüt düşmanlığı yapsınlar. Cemaat düşmanlığı değil.

Cemaat dediğin İsrail’e ve Amerika’ya laf söyler öyle değil mi? Müslümansan her halde Amerika’yı sevemezsin yani. Amerika’yı ve İsrail’i gayet iyi sevdiler. Mavi Marmara şehitlerimize ağlamadılar, İsrail’e laf söylemediler İsrail’den izin almalıydınız dediler. Cemaat böyle davranmaz. Bu tamamen siyasi bir parti gibi. İslami açıdan bakmıyor meseleye. İslam’a uygun baksa bir hoca ilk davranışı Amerika ve İsrail’in aleyhinde konuşmaktır. Ama öyle bakmıyor meseleye tamamen bir parti başkanı gibi bakıyor hoca gibi değil. Müslüman dediğinin tavrı budur. Şimdi hep cemaat cemaat diye saldırıyorlar, aslında ortada bir örgütlenme var örgütsel bir yapı var. O halde örgüte düşmanlık yapmak icab eder. Biz yıllardan beri Müslümanlar açıkça konuşmalı diyor muyuz demiyor muyuz Cemaat helal ve harama dikkat etmez mi? Hareketin yapılanması örgütseldir. Davranışları örgüt davranışıdır. İnsani bir hareket olduklarını zaten söylediler. Biz İslami hareket değiliz insani bir hareketiz dediler zaten yetkilileri yıllar evvel. Bunların hepsi kayıtlarda var dolayısıyla İslami hareket değiller cemaatte değiliz dediler.

Cemaatin lideri olur hatırlıyorum o zaman Fethullah Gülen “ben lider değilim” dedi. Bugün cemaat düşmanlığı yapmaları doğru değil. Yapacaklarsa örgüt düşmanlığı yapsınlar. Cemaat istihbaratların kontrolüne girmez girmemelidir. Girerse cemaat olmaktan çıkar.

Cemaat milliyetçi bir harekete dönüşemez. Irkçı bir harekete dönüşemez. Türkçe Olimpiyatları ne oluyor yani. Neden hep Türkçe sen insanlara din-iman öğretmiyorsun, Türkçe öğretiyorsun. Bu cemaat davranışı değil. İstihbarat tarafından yönetilen bir örgüt davranışı bu, Türkçeyi yaymakla görevlendirilmiş bir örgüt davranışı. Bunun gibi daha birçok şeyler sayabiliriz. Şimdi bunlar gösteriyor ki ortada bir cemaat yok aslında, ortada bir örgütlenme var. Evvela bunu bir tayin edelim sonra cemaatlerin toplumu bölüyor diyorlar değil mi? Aslında partiler bölüyor toplumu o zaman partilerde iptal edelim. Cemaatler yine selamlaşıyorlar. Partiler birbirine küfrediyorlar. Her gün kavga halindeler. Öyle değil mi?

 



0 Yorum

Yorum Yaz