Cengiz Çandar Suriye Operasyonunu Değerlendirdi

Medyascope'un Güne Bakış programında, her yönüyle Suriye operasyonu değerlendirildi.

Cengiz Çandar Suriye Operasyonunu Değerlendirdi
09 Eki 2019 20:24:29

ABD'li yetkililer, Donald Trump ve Türkiye cephesinden arka arkaya kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

TBMM 'den 4 partinin onayıyla geçen tezkere sonrası gündemdeki sıcaklığını arttıran Suriye operasyonu, medyascope tv'de gazeteci Ferit Aslan ve Cengiz Çandar ile tüm açılardan değerlendirildi.

Programda Ferit Aslan, operasyonun Doğu bölgesinde nasıl karşılandığını açıklarken Çandar ise yaklaşık bir saat süren yayınla operasyonu, Trump'ın twetlerini, güvenlik bölgelerini ve konuyla ilgili olası tehlikeleri ele aldı.

Trump'ın, dahiyane bilgeliğimle diye başladığı, Türkiye ekonomisini darmadağın edeceğini belirttiği tweetinin, akıl sağlığı yerinde olan biri tarafından söylenemeyeceğini belirten Çandar, "Trump gibi psikolojisi bozuk birinin attığı tweetlere ne kadar iltimat edilir orası tartışılır" ifadelerini kullandı.

Operasyon yapılması planlanan bölgenin Afrin kadar dar olmadığını çok geniş bir yer olduğunu belirten Çandar, Türkiye'nin bu operasyona pikniğe gider gibi gidemeyeceğini, nelerle karşılaşacağının tam olarak bilinemediği ve büyük soru işaretlerinin olduğunu ifade etti.

Amerikanın söz konusu bölgede çıkarları olduğunu ve bu sebeple oradan tamamen ayrılmayacağını belirten Çandar, ABD'ye sonsuz bir güvenin de doğru olmayacağını söyledi.

"Her ne kadar kafayı sıyırmış ve psikolojisi bozulmuş gibi davransa da aslında Amerika dış politikasını belirleyen Trump faktörü de unutulmamalı" diyen Çandar, dünya ülkelerinde Trump'ın yönettiği bir Amerika herkesi satar, güven olmaz anlayışı var" dedi.

HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz