CNN'den çifte standart...

Türkiye'deki Gezi Parkı olaylarında 24 saat canlı yayın yapan ve şiddeti sürekli tahrik eden CNN International, ABD'deki polis şiddeti eylemlerinde devletten ve polisten yana tavır sergiledi

CNN'den çifte standart...
22 Eyl 2016 17:13:59

ABD'de önceki gün polis tarafından yine silahsız bir siyahinin öldürülmesi sonrası gösteriler başladı. Göstericilerin bu protestolar sırasında polise taş ve pet şişe fırlatması sonrasında ise Charlotte Valiliği, hemen OHAL ilan etti. CNN International ise bu gösteriler öncesinde ve OHAL ilanı sonrasında manipülatif yayınlarına devam etti. Yaşananları, siyahilerin şiddetiymiş gibi gösteren CNN International, dünkü bir haberinde polise pet şişe atılmasını ise 'Protestolar şiddete dönüyor' başlığıyla yayınladı.

CNN International Türkiye'de başlayan Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapmıştı. 

POLİS SİYAHİLERİ KATLEDİYOR; ABD MEDYASI DA PROTESTOLARA SESSİZ

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde, dün gece siyahi Keith Lamont Scott, Brently Vinson isimli siyahi polis tarafından vurularak öldürüldü. Medyada öldürülme olayları geniş yankı bulurken, yapılan çok sayıda protestoya medya sessiz kalıyor.

Olayın ardından yüzlerce "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) üyesi, Charlotte sokaklarında adalet ve özgürlük temalı sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşü gerçekleştirmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz