Çözümü Yanlış Yerde Arıyorlar!

Yıllardır teröre çözüm için her türlü yola başvuran yetkililer bir türlü yegane çözüm olan İslam'ı ağızlarına almıyorlar. Halbuki İslami çözüm ile sağlanacak olan kardeşlik ortamı terörü sonlandırabilecektir.

Çözümü Yanlış Yerde Arıyorlar!
27 Mar 2016 09:55:59

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Doğu ve Güneydoğuda terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin, “Terörün ilacı daha çok reform, daha çok hak ve özgürlük, daha çok demokrasidir” diye konuştu.

Yıllardır çözümü yanlış yerlerde aramaktan bıkmayan yetkililer,  demokrasi, özgürlük, hak, reform söylemleriyle çözümün aksine hikmetsizce atılan adımlar yüzünden terör daha da arttı. Halbuki İslami ilkeler 120 sene birbiriyle savaşmış olan Evs ve Hazrec kabilelerini nasıl kardeş yaptıysa bugün de bunu başarabilir. Beşerî ideolojilere göre oluşturulan medeniyetlerin meydana getirdiği sorunlar yine başka bir ideolojiyle çözülemez. Müslümanların yapması gereken Kur'an'da da buyurulduğu üzere:

Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah'a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız- onu Allah'a ve Resûl'e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir. | Nisa 59



0 Yorum

Yorum Yaz