"Cumhurbaşkanı Coca Cola fabrikasının açılışı yaparsa tarihi bir hata yapmış olur"

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam (11 Ağustos 2017) gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanının yarın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrika açılışını yapacağı bazı haber sitelerinde yer aldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta, eğer Cumhurbaşkanı Coca-Cola fabrikasının açılışını yaparsa tarihi bir hata yapmış olacağını ve bu durumda Filistinlilerin yüzüne nasıl bakabileceğini vurguladı.

"Cumhurbaşkanı Coca Cola fabrikasının açılışı yaparsa tarihi bir hata yapmış olur"
12 Ağu 2017 01:16:03

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam (11 Ağustos 2017) gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Cumhurbaşkanının yarın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrika açılışını yapacağı bazı haber sitelerinde yer aldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta, eğer Cumhurbaşkanı Coca-Cola fabrikasının açılışını yaparsa tarihi bir hata yapmış olacağını ve bu durumda Filistinlilerin yüzüne nasıl bakabileceğini vurguladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Cumhurbaşkanının yapacağı Coca-Cola fabrikasının açılışına karşı olduğunu ve Müslümanlarında buna tepki vermesi gerektiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı'nın o fabrikanın açılışını yapmasına karşıyız. Herkes Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığı'na Erdoğan'ın kola fabrikasını açmasına karşıyım mesajını vermeli, mailler atmalı. Twitter çalışması da yapmalı. Elinden geleni yapmalı. İsrail'le bu kadar dostluk, bu kadar muhtaçlık kanımıza dokunuyor artık. Bunu yapanlar Allah'a hesabını verecekler” dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendinin “Cumhurbaşkanının yarın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrika açılışını yapacağı bazı haber sitelerinde yer aldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevap şöyle: 

EĞER BU HABER DOĞRUYSA CUMHURBAŞKANI TARİHİ BİR HATA YAPMIŞ OLUR

Bir arkadaşta Isparta’yı aradı sordu. Böyle bir haberin doğru olduğunu Isparta Belediyesi söylemiş. İnşallah gerçek değildir. Eğer bu haber doğruysa Cumhurbaşkanı Coca-Cola fabrikasının açılışını yaparsa tarihi bir hata yapmış olur. Irak’ta tarihi bir hata yaptı, Suriye’de tarihi bir hata yaptı, Rus uçağını düşürmekle tarihi bir hata yaptı, laikliği tavsiye etmek ve tarihi bir hata yaptı. Bu tarihi hatalarına bir de bunu eklemesin.

BUNDAN SONRA HANGİ YÜZLE COCA COLA’YI PROTESTO EDELİM BOYKOT EDELİM DİYECEKLER?

Eğer Coca-Cola’nın açılışını yapacak olursa Müslümanlar bir hassa Cumhurbaşkanına oy verenler bundan sonra hangi yüzle Coca-Cola’yı protesto edelim boykot edelim diyecekler? Bugüne kadar Coca-Cola’yı protesto edelim diyenler, bundan sonra ne diyecekler? Ne yapacaklar? Coca-Cola’yı boykot edelim diye çağrıda bulunanlar; cemaatler, STK’lar. Eğer Cumhurbaşkanı gerçekten açılışı yaparsa hiç tepki göstermeyecekler mi?  Bugüne kadar her şeye sessiz kaldıkları gibi buna da mı sessiz kalacaklar?

DEMEK Kİ DOSTLUKLARINI BAYAĞI İLERLETMİŞLER

Demek ki İsrail’le bayağı dostluklarını geliştirmişler anlaşılan. İsrail’le dostuz demişlerdi. Demek ki dostluklarını bayağı ilerletmişler.  İsrail’ muhtacız demişlerdi. Demek ki muhtaç olma durumları daha da ilerlemiş. Daha da kötü duruma gelmişler daha da fazla muhtaç olmuşlar herhalde ki daha birkaç gün evvel İsrail en üst düzeyden kendisini Cumhurbaşkanını kınamıştı. Cumhurbaşkanı onlara kibarca bir takım şeyler söylediği halde. İsrail Mescidi Aksa’yı işgal edip Müslümanların orada Cuma namazı kılınmasına bile izin vermezken Türk devleti ve hükümeti gayet kibar açıklamalar yaparak “bunu doğru bulmuyoruz“ tarzında çok fazla diplomatik bir dil kullanarak tepkisini gösterirken onlar daha şiddetli bir dil kullanmışlardı. Ve Cumhurbaşkanına sen kimsin ki bize akıl veriyorsun dediler. Bize akıl verebilecek en son kişi dünyada sensin dediler. Bizi diktatör olmakla suçluyorsun hem diktatörün ilerisi sensin manasında ‘sen mi bize akıl veriyorsun bize bu lafları söyleyecek en son kişi sensin’ dediler. 

COCA-COLA’NIN AÇILIŞINI EĞER CUMHURBAŞKANI YAPACAKSA BU GELDİĞİMİZ DURUMUN NE KADAR FECİ OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR

Ve daha aradan bir ay geçmeden 15 gün bile geçmedi herhalde ya da 15 gün kadar bir süre geçti bugün İsrail’e ait olduğu bilinen Coca-Cola’nın açılışını eğer Cumhurbaşkanı yapacaksa bu geldiğimiz durumun ne kadar feci olduğunu göstermektedir. Daha 15 gün evvel İsrailli yetkililer Türk Cumhurbaşkanına da Başbakanına da devletine de hükümetine de her lafı söylediler. Ve bugün İsrail’e ait olduğu bilinen kola fabrikasının açılışını yapacaksa cumhurbaşkanı, bu geldiğimiz noktanın ne kadar kötü olduğunu göstermektedir.

TARİHİ BİR HATA YAPMIŞ OLACAKSINIZ

Ben Cumhurbaşkanına derim ki; tarihi bir hata yapmış olacaksınız. Unutulmayacak ve hiçbir zaman bu hatanızdan geri adım atamayacaksınız. Fabrikalarının açılışını yaparsanız onlara daha hiçbir şey söyleyemezsiniz. Ve Müslümanlardaki boykot anlayışını tamamen bitirmiş olursunuz. Ve birçok insan da tamamen İsrail’le birlikte olduğunuza dair şüphe başlar.  Bugüne kadar İsrail’e karşı gösterdiğiniz tepkilerle elde etmiş olduğunuz puanların tamamını kaybettiğiniz gibi eksiye de düşersiniz.

BİR MÜSLÜMANIN HİÇ BİR İHTİYAÇ OLMADIĞI HALDE BUNLARI TÜKETMESİ ZATEN DOĞRU OLAMAZ

Ayrıca kolanın içerisinde bağımlılık yapan maddenin olduğu, ayrıca alkolün olduğu bilinmektedir. Bir Müslümanın hiç bir ihtiyaç olmadığı halde bunları tüketmesi zaten doğru olamaz. İsrail malı olmasaydı bile İsrail malı olmayan alkol içerikli bütün içeceklerden zaten bir Müslümanın uzak durması gerekir. Koladan ise daha fazla uzak durmamız gerekir.

TAMAMEN İSRAİL'İ DESTEKLEYEN İSRAİL'İ AYAKTA TUTAN FABRİKALARDAN BİRİDİR

Kola sadece alkol içeren bir içecek değil. Aynı zamanda İsrail malıdır ve İsrail devletine büyük yardımlar yapan dünya çapında bir fabrikadır. Bazı kaynaklarda okuduğumuzda göre kola fabrikasının haftalık gelirinin 4 günlük kısmı İsrail devletine gönderilmektedir. Tamamen İsrail'i destekleyen İsrail'i ayakta tutan fabrikalardan biridir.

TÜRK CUMHURBAŞKANI EĞER BUNU YAPACAK OLURSA BİR DAHA FİLİSTİNLİLERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAK?

Türk Cumhurbaşkanı eğer bunu yapacak olursa bir daha Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacak? Bugüne kadar Filistin'in hamisi gibi davrandılar.  Bununla puan kazandılar. Fakat eğer bunu yapacak olurlarsa bundan sonra Filistinlilere ne diyecekler? Filistinliler bizi sattınız derlerse ne diyecekler? Filistinliler düşmanımızı destekliyorsunuz derlerse artık size asla güvenmiyoruz derlerse ne diyecekler?

CUMHURBAŞKANININ ETRAFINI TAMAMEN BOŞALTTILAR

Hiç mi etrafında kendisine doğruyu söyleyecek, doğruyu hatırlatacak bir insan kalmadı? Etrafını tamamen boşalttılar. Altını oyuyorlar, çevresini boşaltıyorlar. Bir tane samimi Müslüman kalmaması için çevresinde, bir çete yapması gerekeni yapıyor ve kimsenin ona ulaşmasına izin vermiyor. Kimsenin iyi kaz etmesine izin vermiyor. Yok mu bir tane akrabası? Yok mu bir tane çevresinde bir bilim adamı? Yapma bunu diyecek. İsrail'i şımartma, Müslümanları üzme, kafiri desteklemeyi meşrulaştırma, kıyamet gününde bunun hesabını Allah’a veremezsin. Ahireti düşün, şu dünyanın siyaseti yerin dibine batsın. Ahiretini düşün, Müslümanları düşün. Ne yapıyorlarsa yapsınlar, ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar o kurdeleyi kesmem de vazgeç! Yok mu çevresinde kendisini ikaz edecek samimi bir insan? Bu kadar mı boşaltıldı çevresi?

CUMHURBAŞKANI'NIN O FABRİKANIN AÇILIŞINI YAPMASINA KARŞIYIZ

Laikliği tavsiye etmekle Müslümanların din anlayışına zarar verdi. Kolanın da açılışını yaparsa bir kez daha zarar vermiş olacak. Ve o gayri meşru şeyi meşrulaştırmış olacak. Cumhurbaşkanı eğer kola fabrikasının açılışını yaparsa, ona oy verenler bir daha kolayı boykot etmekten bahsetmesinler. Ya da yarın o açılışın yapılmaması için herkes bugün sabaha kadar internet üzerinden ikaz da bulunmalı. Cumhurbaşkanı'nın o fabrikanın açılışını yapmasına karşıyız. Herkes Erdoğan'ın kola fabrikasını açmasına karşıyım mesajını vermeli, mailler atmalı. Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığı'na da. Twitter çalışması da yapmalı. Elinden geleni yapmalı. İsrail'le bu kadar dostluk, bu kadar muhtaçlık kanımıza dokunuyor artık. Bunu yapanlar Allah'a hesabını verecekler.



0 Yorum

Yorum Yaz