Dolar kuru haftaya nasıl başladı?

Geçen haftanın kapanışına doğru 7,61'e kadar çekilen dolar/TL, salgında mutasyon haberlerinin küresel piyasalarda yarattığı endişe ortamının da etkisiyle sabaha karşı 7,68'in üzerini gördü.

Dolar kuru haftaya nasıl başladı?
21 Ara 2020 08:40:43

Dolar kurunda bu hafta!

Dolar kuru haftaya nasıl başladı? Dolardaki dalgalanma kura nasıl yansıdı?

Yurt içi piyasalarda ise Merkez Bankası'nın aralık ayı faiz kararını açıklayacağı yeni hafta, küresel piyasalardaki mutasyon endişeleriyle birlikte açıldı. Geçtiğimiz hafta kapanışına doğru 7,61'e kadar gerileyen dolar/TL 7,68'e kadar yükseldi. Euro/TL'de ise yükselişler sınırlı kaldı ve geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 9,35 seviyesinde.

Yurt dışında önemli bir verinin bulunmadığı haftanın ilk gününde, yurt içinde tüketici güveni takip edilecek. TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Kasım ayında 2,2 inişle 80,1 puana düşmüştü (10.00).

TÜİK aynı saatte yurt dışı üretici fiyat endeksini de belirtecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt dış borç ve alacak stok verilerini dağıtacak (17.30).

Etiketler:   Dolar


0 Yorum

Yorum Yaz