Eğitimde Filistinlilere Ateş Ediyorlarmış

Vicdani retçi olarak israil ordusunda ayrılan Yaron Kaplan, askeri eğitim sırasında hedeflerinin Filistinliler olduğunu söyledi.

Eğitimde Filistinlilere Ateş Ediyorlarmış
11 Nis 2015 17:14:09

İsrail ordusunda görev yapmayı reddeden Yaron Kaplan, israil ordusunun "vahşi yüzünden" dolayı vicdani retçi olduğunu belirtiyor. Kaplan, askeri eğitim sırasında silahla atış yaparken hedef tahtasına Filistinli Müslümanların isimlerini verdiklerini söyledi.

Haaretz'de "Savaşçı bir israil askerinden vicadni retçiye" başlığıyla yayınlanan haberde, Kaplan'ın israil ordusundan ayrılma hikayesi yer alıyor. israil ordusunda görev yapan 21 yaşındaki Yaron Kaplan, kendisini vicdani retçi olarak tanımladığını ve israil ordusundaki görevine devam etmeyi reddettiğini belirtiyor.

BATI ŞERİA'DAKİ İŞGAL YÜZÜNDEN israil ORDUSUNDAN AYRILDI

Kaplan, israil ordusundan ayrılma nedenlerinin başında israil'in Batı Şeria'yı işgal etmesinin yer aldığını söylüyor. israil ordusundan ayrılmasıyla ilgili konuşan Kaplan, "Askeri eğitimlere başladığımızda buranın nasıl bir şiddet yeri olduğunu anladım. Tamamen travmatik bir tecrübeydi. Sürekl,i silahla atış talimi yapıyordu, sürekli birilerini infaz ediyorduk- 'Şimdi Muhammed'i vuruyoruz, şimdi Ahmed'i vuruyoruz' gibi. Ordunun şiddet doğasından dolayı ayrıldım." diyor.

FİLİSTİN-İSRAİL SORUNU İŞGALDEN DOLAYI ÇÖZÜLEMEZ

Yaron Kaplan israil ile Filistin arasındaki sorunun barışçıl yolla çözülmesinin mümkün olmadığını bunun sebebinin de israil'in Filistin topraklarını işgal altında tutması ve Filistinlilere askeri bir rejim dayatması olduğunu söyledi. Kaplan, "Birilerine askeri bir rejim dayattığım sürece ondan bana partner olmasını talep edemem veya bekleyemem." dedi.

HAPSE ATILACAĞIMI BİLİYORUM

israil ordusunda görev almayı reddettiği için başına geleceklerden haberdar olduğunu söyleyen Kaplan, "Bu yaptığımın geri dönüşlerinin ne olacağını biliyorum, benden öncekilerin başına gelenleri de biliyorum, birçoğu hapse atıldı bunların içinde uzun hapis cezaları vardı. Yaptığım şeyin doğru olduğundan şüphem yok. Bu benim vicdanımın diyeti, israil ordusunda görev yaparak çekeceğim zihinsel ızdırabın bundan daha ağır bir bedel olacağını biliyorum" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz