Ekmek Zammı Ankara'dan Döndü

Ekmek zammı Ankara'dan döndü28.07.2018 Cumartesi 00:21 - Son Güncelleme: 28.07.2018 Cumartesi 08:30Ekmek zammı Ankara\'dan döndü-A+Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı’nın ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 15 zam yapılacağını açıklaması üzerine Ticaret Bakanlığı federasyonun böyle bir yetkisinin bulunmadığını dile getirdi. Bakanlık “İddialar gerçekleri yansıtmıyor” ifadesini kullandı.

Ekmek Zammı Ankara'dan Döndü
28 Tem 2018 10:19:44

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

“Ekmek fiyatları bir yönü ile tüketicilerimizi diğer yönü ile esnaf ve tacirlerimizi çok yakından ilgilendiren bir husustur. Ekmek fiyatları, illerimizde veya ilçelerimizde esnaflarımız için ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları, tacirlerimiz için ise ticaret odalarımız tarafından hazırlanan fiyat tarifelerine istinaden belirlenmektedir. Bu konuda Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun görüş belirtmekten başka ekmek fiyatlarını belirleme konusunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Hazırlanan teklif Bakanlığımızın görüşüne sunulmakta ve daha sonra yapılacak ilk toplantıda oda meclisinin onayına sunulmaktadır. Bu şekilde hazırlanan tarifeler oda meclisinin onayı sonrasında ilgili valilik ve belediyenin uygun bulması üzerine yürürlüğe girmektedir. Bu süreçler doğrultusunda bugün itibarıyla Türkiye genelinde ekmek fiyatlarında yüzde 15 artış öngören bir talep gelmediği gibi, Bakanlığımızca bu konuya ilişkin herhangi bir görüş bildirilmemiştir.”

 

Önceki gün zam açıklamasını yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı “Dünkü açıklamamda şöyle söyledim: Odalara genelge gönderilecek, maliyet hesabı yapılacak, komisyonlar bunu değerlendirecek, federasyondan ve Ticaret Bakanlığından görüş alınarak fiyat belirlenecek. Fiyat artışının yürürlüğe girmesi en az 1 ayı bulacak. Bugün bakanlığın söylediği ile benim dün söylediğim şeyler tamamen aynı. Ama haberlerde yüzde 15 arttı diye verilince haliyle bakanlık da bunun böyle olmadığını söylemekte çok haklı.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz