Evde İtikaf Olur Mu? Diyanet, İtikaf Kararını Neden Bozdu?

Daha önce yapmış olduğu açıklamalarda defalarca bahsettiği derin dinsiz komitenin devleti ikiye böldüğünü dile getiren Alparslan Hoca, diyanetin itikâf için verdiği iznin bir gün sonra iptal edilmesine tepki göstererek görünmeyen bir gücün devletin kararlarına müdahale ettiğini belirtti.

Evde İtikaf Olur Mu? Diyanet, İtikaf Kararını Neden Bozdu?
11 Mayıs 2020 17:32:16

Evde itikaf olmaz!”

Alparslan Kuytul Hoca, kendisine yöneltilen “camilerin kapalı olmasından dolayı bu sene itikâfa evlerde girilebilir mi?” sorusunu cevapladı. 

Erkekler için camide itikafa girmenin şart olduğunu, evde itikafa girilemeyeceğini söyleyen Alparslan Hoca, Şafi mezhebine göre kadınların da itikaf yerinin cami olduğunu hatırlattı. Ancak kadınların bu hususta Hanefi mezhebine uyup kendi evlerinde yahut öğrenci evi gibi mekânlarda bir itikâf köşesi belirleyip zaruri ihtiyaçlar dışında bu odayı terk edemeyeceklerini söyledi.

“Diyanetin verdiği itikâf iznine görünmez bir el müdahale etti!”

Diyanetin camilerde itikafa girilebileceğine ancak toplu namaz kılınamayacağına dair verdiği talimatın bir gün sonra iptal edilmesini eleştiren Alparslan Hoca: “Diyanet müftülüklere böyle bir talimat gönderdi, iyi bir haber olarak kabul ettik, sevindik ama bir gün sonra görünmeyen bir el karara müdahale etti. Bir devlet böyle mi çalışır? ‘Din düşmanı’ olarak adlandırdığım derin komite, devletin içerisindeki iyi niyetli kişilerin verdiği kararları bozuyor! Biz yine de başvurumuzu yapıp mücadelemizi vereceğiz” diyerek verilen karara tepki gösterdi.

“Devlet ikiye bölünmüş durumda!”

Daha önce yaptığı açıklamalarda da devletin içine sızmış olan bir derin güçten bahseden Alparslan Hoca, bu güçlerin kendi kanunlarıyla hareket ettiğini söyleyerek yasalara aykırı işleri gizli gizli yaptıklarını açıkladı. Bellerinde silah, ellerinde telsiz, ceplerinde kimlik, siyah gözlüklü karanlık adamların camileri kapattırdığını, konferans yaptıkları düğün salonu sahiplerini tehdit ettiklerini, itikaf için verilen kararı iptal ettirdiklerini bildiren Alparslan Hoca: “Biz mücadelemizi vereceğiz, sonunda kazanamasak dahi bunu kimin yaptığını tüm Türkiye duyacak! Devlet ikiye bölünmüş durumda, bir karar alınıyor ardından hemen iptal ediliyor, devletin bir kanadı diğeriyle savaş halinde hani bunlar devleti bölmek isteyenlere karşıydı? Eğer bunu Ak Parti yapıyorsa bu dönemin sorumlusu onlardır, başkaları yapıyorsa o zaman hükümet bunlara müdahale etsin” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz