• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Fethullah Gülen'i Göklere Çıkartan Sensin. 30 Yıldır Tenkit Eden Benim. İnsan Biraz Utanır!

Fethullah Gülen'i Göklere Çıkartan Sensin. 30 Yıldır Tenkit Eden Benim. İnsan Biraz Utanır!

Alparslan Kuytul Hocaefendi her hafta Cuma günü gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Faruk Beşer'i lanetleşmeye davet etmenizin sebebi nedir?” sorusuna verdiği cevapta “3.5 aydır sürekli saldırıyor sabrettim ama artık yeter” dedi. Yaklaşık iki saat süren konuşmasında bir çok noktaya değinen Hocaefendi, lanetleşme çağrısını yineleyerek "Fethullah Gülen'i göklere çıkartan sensin 30 yıldır tenkit eden benim. İnsan biraz utanır be!" dedi ve şu açıklamalarda bulundu;

Fethullah Gülen'i Göklere Çıkartan Sensin. 30 Yıldır Tenkit Eden Benim. İnsan Biraz Utanır!
08 Ağu 2016 18:01:12

Fethullah Gülen'i Göklere Çıkartan Sensin. 30 Yıldır Tenkit Eden  Benim. İnsan Biraz Utanır!  

Furkan Hareketi lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi geçtiğimiz hafta vakıf binasında gerçekleştirdikleri forum programında Faruk Beşer'in 3.5 aydır onlarca itham ve iftirada bulunduğunu ve darbe projesinin bir ucu olduğunu iddia ettiğini söyleyerek lanetleşmeye davet etmişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi her hafta Cuma günü gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Faruk Beşer'i lanetleşmeye davet etmenizin sebebi nedir?” sorusuna verdiği cevapta “3.5 aydır sürekli saldırıyor sabrettim ama artık yeter” dedi. Yaklaşık iki saat süren konuşmasında bir çok noktaya değinen Hocaefendi lanetleşme çağrısını yineleyerek “Fethullah Gülen'i göklere çıkartan sensin 30 yıldır tenkit eden benim. İnsan biraz utanır be! dedi ve şu açıklamalarda bulundu;

Herşeyi söyledin demedik laf bırakmadın bir tek darbenin ucu mu dedin? Herşeyi dedin kaldı ki darbenin ucu lafı bile yeter. Sen beni resmen ihanetle suçladın! Resmen bana hain dedin daha ne diyeceksin? Sanki küçük bir şeyden bahsediyor. Bu ne demek sanki basit bir şeyden bahsediyor.

“Ben Fethullah Gülen'in tenkit ediyorum o göklere çıkartıyor ve bu adam bana diyor ki; onların bir ucu olabilir. Bak! bak! İnsan biraz utanır ya!

 Ya ben onu 30 yıldır tenkid ediyorum sen bunu nasıl bana söylersin!  

Ben bunları söylerken. Ta 98’den, aslında önceki yıllarda yaptığım konuşmaların kasetleri yok. Yoksa ben bunu 20 yaşlarında da söylüyordum. 18 yaşında üniversiteye başladım üniversitede arkadaşlarımız vardı onlardan. Yaptıklarını, verdikleri tavizleri görüyordum.  Ta o zaman yirmi yaşlarında da ben bunları söyledim. Ama onların kasetleri yok.

Sen Fıkıhçıydın Hoca Bunlar Helal Miydi?

 1998 De Bile Çökeceksiniz Demiş Adamım!

 Yani  önceyi boş ver onu ispatı yok kasetleri yok ne yapalım ama ben bak daha 98 de bile çökeceksiniz demiş adamım. Ben o konuşmayı yaptığım zaman o cemaat  Türkiye'nin en büyük cemaati ve devlet tarafından desteklenen bir cemaatti. 2010 yılında Fethullah Gülen hareketi en güçlü yılları değil miydi? Hükümetle beraber 2013 yılının Haziran ayında bu operasyondan evvel, hükümetle daha böyle kavga etmeden evvel  2013 Haziran 15’inde ben Türkçe Olimpiyatları'nı reddettim. “Kızları çıkartıp şarkılar söyletiyorsunuz haramları helal yapıyorsunuz biliyorum elinizde savcılar var hakimler var emniyet müdürleri var biliyorum ama ben doğruyu konuşmak zorundayım elinizden geleni yapın.” dedim. Ben böyle konuşurken cemaatin dinler arası diyalogunu da ta 2005 yılında konferanslar yaptım.

Onunla ilgili cemaatin bütün buna benzer şeylerini reddettim.

 İsrail'e yaptığı duayı da reddettim Irak'la ilgili Fethullah Gülen'in görüşlerini de reddettim. Cemaatin buna benzer görüşlerini reddettim. İsrail’e yaptığı duayı da reddetim.

Mavi Marmara ile ilgili dediklerini reddettim.

İsrail'den izin almalıydınız lafını reddettim. 

Her şeyini reddettim. 

Konuşmalarımın hepsi var.

 Ben Böyle Onları Reddederken Bu Zat Ne Yapıyordu? Bu Kitabı Yazıyordu.

İNSAN BİRAZ UTANIR BE!

Utanır insan der ki; benim bu kitabımı haber alırlar. Belki de hoca bu kitabımı okumuştur veya okuyan birisi gelir söyler hocaya haberi olur. Ben bu kitabı yazmış biriyim ben şimdi nasıl olur da bunları böyle şeylerle suçlarım, ya onlar beni suçlarlarsa(!) Ben bu kitabına rağmen onu göklere çıkarmasına rağmen, ben yinede demem “Faruk Beşer’de onlarla beraberdir onların bir ucudur” bilmiyorum. Zamanın da bunu yazmış belki de hata etmiş pişman olmuş olabilir. Ben bilmiyorum projenin ucudur demem günahını almam. Şu ifadelerine rağmen yine de bunu diyemem.

 

 Ben onların reddederken bu zat bu kitabı yazıyordu “Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fıkhını anlamak” sanki Fethullah Gülen mezhep imamıdır. İmamı Azam'ın fıkhını anlamak der gibi bir şey.  Fethullah Gülen fıkıhçı bile değil.

 Fethullah Gülen haramları helal etti.

 Kızları çıkarttırdı şarkı söyletti. Ne fıkhını anlayacakmışız(!)

  İsrail'e dua etti.İsrail'de ölenlere ağladı Irak’da ölenlere ağlamadı.

Amerika'yı destekledi İsrail'i destekledi Filistinlilere destek vermedi!


Fethullah Gülen’in fıkhı mı varmış? Sanki Fethullah Gülen İmamı Azam’dır!

 FETHULLAH GÜLEN'İN BİR SÜRÜ YANLIŞ GÖRÜŞLERİ VAR.

 Birçok adamı takiyye yapmak için namazı bıraktılar.

 Kızların kadınların başlarını açtılar.

 Askeri okullara girmek için her tarafa girmek için her tavizi verdiler

 Sen fıkıhçıydın hoca bunlar helal miydi? Neden tenkid etmiyordun?

 Sen Tenkid Etmediğin Zaman Da Ben Onları Tenkit Ediyordum.

 

 Ben sana desem ki bu Faruk Beşer büyük ihtimalle onlarla beraberdir. Çünkü bu kitabı yazmış ve burada Fethullah Gülen'i göklere çıkartıyor.

 Size Okuyacağım ne diyor kitabında;

Bu kitap piyasada yok. Bir güç toplamış foyası ortaya çıkmasın diye.
Bakın bu kitabından özet sayfa sayfa söyleyeceğim. İnternete de yarın bir gün koyacağız. Bu kitap piyasada yok. Bir güç toplamış foyası ortaya çıkmasın diye bir güç toplamıştı piyasadan öyle tahmin ediyorum çünkü yok. Bunu zorla İstanbul'da bir yerden bulduk. Bu kitap yok piyasada. Ama internete koyacağım herkes görsün. 

 Bakın onun hakkında neler döktürmüş zamanında.

Sayfa 12.” Erzurum'daki talebelik yıllarımda tanışıp dostluk kurduğum Sadıç Önemli (şimdi profesör) ve Ali Bayram sebebiyle olsa gerek 1970’li yılların 1980 sonlarına kadar onun ulaşabildiğim bütün konuşma bantlarını pek çoğunu defaatle olmak üzere dinledim. Özel bir deftere notlar aldım çok önemli bulduğum cevaplarını bir araya getirerek 20 kadar seçme kaset yaptım aradığım bilgiye ulaşmak için diğer kasetlerin konularını da tek tek fişleyip bir indeks hazırladım. Çünkü o zaman ne bilgisayar ne de cd vardı. Önelikle onun söylediklerini duyarak anlamaya doğru olup olmadığını bu yolla test etmeye çalıştım . Bu benim için önemli bir teyyitti. Sonra bu sebeple Hocaefendi en çok sevdiğin insan oldu.

Bazı teracim kitaplarında yani insanların hayatını anlatan bazı kitaplarda çokça görülen ifadesi ile benim gözümde o ;

Vahidul dehri zamanın biricik insanı

Ve feridul Asri (Asrının Tek adamı). 

Hatta YA Rabbi benim sağlığımdan al onun sağlığına kat diye kendilerine bilmem kaç kez dua ettim…

 Bunları söylemenin de bir Hakkı teslim görev olduğuna inanıyorum ve yine inanıyorum ki Allah ömrünü uzun etsin yarın pek çok insan bu teslimden yani onun böyle büyük adam olduğunu söyleme konusunda onun hakkını teslim etme konusunda geç kalmış olacaklarını söyleyecekler  yani ilerde insanlar ben yine erken davrandım diyor yani erken davrandım Fethullah Gülen'i çok övdüm anlatıyorum kitap yazdım. İlerde başkaları keşke biz de erken davransaydık keşke biz de biraz daha yazsaydık diyecekler geç kaldık diyecekler.

 Senin altıncı hissine ne oldu.  İnsanlar şimdi her lafı söylüyorlar Fethullah Gülen'e.Hani senin 6.hissin vardı hiç aldatmazdı seni!

 Herkes Fethullah Gülen’e hayran olacak keşke daha evvel bir şeyler söyleseymişiz hakkında diye üzülecekler diyorsun halbuki öyle değil millet ondan nefret ediyor.

“Şimdi şöyle iddialı bir çıkış yapsam ve kendilerinden hiç ayrılmayan bir kısmı da dahil olmak üzere cemaatinden kaç kişi Hocaefendi’yi benim kadar tanımıştır desem birileri buna için için gülse de ben kendimi asla fazla abartılı konuşmuş saymam.” 

Yani ben en iyi tanıyan benim onu dünyada. Talebeleri bile benim kadar tanımaz. En iyi tanıdığın kişi hakkında bile hata ediyorsun ne altıncı hissin tutuyor ne birinci hissin. Senin birinci hissinde çalışmıyor birinci his nedir gözdür kulaktır değil mi?  Sen ne görüyorsun ne duyuyorsun! 

Gülen’in talebeleri bir çok zamanlar namaz bile kalmıyorlardı

 Ders yapmıyorlardı artık Holding görüşmelerine döndermişlerdi işi.

 İsrail'e dua ediyorlardı. Amerika ile beraber oluyorlardı dinler arası diyalog yapıyorlardı

Yahudi ve Hristiyanları da cennete koyuyorlardı onlarda cennetlik diyorlardı.

Mardin'de Sırat köprüsü kuruyorlardı Sırat köprüsü üzerinden Yahudileri ve hristiyanları da geçiriyorlardı.

 Kızların başını açıyorlardı. Ve başörtüsüne füruat detay yani detaylar önemli değildir diyorlardı.

 Türkçe Olimpiyatları yapıyorlardı kızları çıkartıp şarkılar söylettiriyorlardı ve daha neler neler yapıyorlardı.

 28 Şubatta Erbakan Hükümeti devrildiği zaman Fettullah Gülen darbecileri desteklemişti.

 Bunlar unutuldu... 

Cemaatin yaptıkları bütün bunlar meydanda iken sen bunları hiç görmüyordun birinci hissin göz kulak neredeydi akıl, fıkıh neredeydi? Güya fıkıhçısın. Haramları helal ediyorlardı. Sen bana benim arkadaşlarıma putperest diyorsun. Beni sevmişler sana karşı yaptığım hakaretlere karşı cevap yazmışlar diye beni put yapıyorsun onları da putperes yapıyorsun. Halbuki o Cemaatte Hocaefendi'yi öyle göklere çıkarıyorlardı ki sen onlara hep sessiz kalıyordun. 

Ne diyordu cemaatin müntesipleri hocamız kendisi karar veriyor mu zannediyorsunuz? Yeşil Kubbe ile yani Peygamberimizle her gün görüşüyor diyorlardı.Bunları biliyordun, duymazdan geliyordun! Şu anda AKP’nin yanlışlarını görmezden ve duymazdan geldiğin gibi. 

Geçmişte duymadın görmedin anlamak istemedin! Neden? Çünkü Fethullah Gülen o zaman çok güçlüydü. Şimdi de AKP’nin yanlışlarını görmek istemiyor duymak istemiyor anlamak istemiyor itiraf etmek istemiyorsun! Çünkü şu an AKP güçlü. Yarın Tayyip Erdoğan devrilse Fethullah Gülen gibi sevilmeyen bir insan durumuna gelse senin gibi adamlar Tayyip Erdoğan’ında aleyhinde konuşur. Yine  aldanmışım der.

 



0 Yorum

Yorum Yaz