Financial Times: Erdoğan'ın Tehlikeli Israrı

Furkan Nesli Dergisinin Haziran 2016 sayısının Haber-Yorum Türkiye sayfasında yer alan haberin başlığı şöyle: "Financial Times: Erdoğan'ın Tehlikeli Israrı"

Financial Times: Erdoğan'ın Tehlikeli Israrı
21 Haz 2016 12:03:07

İngiliz Financial Times gazetesi, Erdoğan'ın başkanlık sistemi ısrarının Türkiye'yi nasıl tehlikeli bir noktaya götürdüğüne dikkat çekti.

Financial Times, "Erdoğan'ın şu an için tek önceliği, kendi tek adam yönetimini meşru kılacak olan başkanlık sistemini kabul ettirmek. Bu uğurda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bile görevi bırakmaya zorladı. Az da olsa bağımsız hareket etme cüretini göstermiş olan Davutoğlu'nun yerine, daha uysal ve 'düşük profilli' bir isim getirildi" dedi. Gazete başbakan değişikliğinin, Erdoğan'ın anayasada istediği değişiklikleri yapmasına yardımcı olabileceğini belirtiyor. 'Erdoğan'ın hâkimiyetinin zararlı etkileri ortada' Ancak Financial Times'a göre Erdoğan'ın bu tahakkümünün Türkiye'ye zarar veren etkileri bulunuyor. Gazete bunları Kürtlerle çatışmanın yeniden alevlenmesi, ekonominin risk altında olması ve Avrupa değerlerinden uzaklaşma olarak sıralıyor. Haberde "Cumhurbaşkanı, Kürtlerle barış şansını, seçimi kazanabilmek için feda etti. HDP'nin geçen yaz ki yükselişinin karşısında milliyetçiliği kullanarak içten içe yanan ateşi yeniden körükledi. Şu an Erdoğan'ı kontrol edebilecek hiçbir güç olmadığı” belirtiyor.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz