Furkan Vakfı Bayan Gençlik Kolllarından Dev Konferans

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Bayan Kolları konferanslar zincirine bir yenisini daha ekleyerek Adana'da gençlik konferanslarını düzenlediler. Ve Eğitimci Yazar Semra Kuytul Hocahanım'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun katılım oldu.

Furkan Vakfı Bayan Gençlik Kolllarından Dev Konferans
18 Oca 2016 14:20:06

 Adana'da gençlerin İslami uyanışına yönelik, düzenlenen program gençlerin yoğun katılım ve ilgisiyle karşılandı.Gençlere duygulu ve  coşkulu anlar yaşatan programa Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlandı.Açılış selamlama konuşması ile devam eden programda  sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi yer aldı.Hemen akabinde Furkan İlahi-Ezgi Bayan koro grubu, ilahi ve marşları ile izleyenlere coşkulu anlar yaşatmasıyla salon gençlerin attığı slogan ve tekbir sesler ile inledi.Ardından "Ölüm Tek Kişilik Bir Sahnedir." adlı etkinlik ile genç katılımcılara ölümü hatırlatıp, şuan hala sahip oldukları hayatın kıymetine vurgu yapılarak İslam davasının bugün gençlere olan ihtiyacına vurgu yapıldı. 

   Ön programın ardından Semra KUYTUL Hocahanım'ın konferansları oldu.Semra Kuytul Hocahanım ''İnsan ve Allah (c.c)'' konulu konferansında şu konulara değindi;

*Allah'ın insana müdahale etmesi, insanı yönlendirmek istemesi, O'nun rahmetinden ve merhametindendir. Bu O'nun kayıp gitmekte olan kuluna onu kurmak için uzattığı ip misalidir.

*İnsanın mutlu olmasının tek formülü Allah ile arasındaki bağı kuvvetlendirmesidir. Bütün herşeyle bağın kopsa da Allah ile bağın sağlamsa sen mutlu, güçlü ve huzurlusun demektir.

*İnsanoğlu nefsine uyma gerekçesiyle sufli olarak yani aşağılardan da aşağı yaşamak istiyor. Oysa Allah insana yüksek makam bahşetmiş, insanın eşrefi mahlukat olmasını istemiştir.Bu da ancak Allah'a bağlanmak ile mümkündür.

*İnsanın en büyük düşmanı olan şeytan herkesle irtibatını kuvvetlendiriyor.Ama Allah ile bağını koparıyor.Şeytan seni gerçek bağlanman gerekenden kopartıp bağlanmaman gerekenlerle hayatını ve kalbini dolduruyor.

*Sen Allah'a bakmasanda, hayatında Allah'ı düşünmesende, Allah sana bakıyor ve seni düşünüyor.Seni sevmeye devam ediyor ve ona ulaşman için bir takım sebepler yaratıyor.Yapmamızı istediği ibadetler de o sebeplerden biridir.

Eğitimci Yazar Semra KUYTUL Hocahanım, gençlere hitap ettği konuşmalarında, Kur'an'ın Tevhid mesajına vurgular yaparak, genç katılımcılara tavsiyelerde bulunduğu konferanslarının ardından,gençlerden gelen soruları cevaplandırdı.



0 Yorum

Yorum Yaz