Furkan Vakfı’ndan Birgün Gazetesi’ne Cevap!

Furkan Vakfı, Birgün Gazetesi’nin 04-04-2016 tarihinde yayınladığı “Afiş Asmak Yasak Cihada Çağrı Serbest!” başlıklı haberi şiddetle kınayarak, Birgün Gazetesi Ve Bağlantılarını Uyardı: "Bilmediğin Konuda Yazma, Konuşma!"

Furkan Vakfı’ndan Birgün Gazetesi’ne Cevap!
05 Nis 2016 15:54:26

Furkan Vakfı, Birgün Gazetesi’nin 04-04-2016 tarihinde yayınladığı “Afiş Asmak Yasak Cihada Çağrı Serbest!” başlıklı haberi şiddetle kınadı!

O haberin linki:http://www.birgun.net/haber-detay/afis-asmak-yasak-cihada-cagri-serbest-108097.html

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak; kurulduğu günden bu yana toplumumuzun ıslahı için eğitim ve hizmet faaliyetleri yaptığımız, 22 yıldır hiçbir silahlı eylem veya herhangi bir  terör örgütüyle yakından uzaktan hiçbir irtibatımızın olmadığı, geniş çevreler  tarafından bilinmektedir. Hatta hiçbir etkinliğimizde en küçük bir arbede dahi yaşanmamıştır.

Habere konu edilen ve Furkan Vakfı ile alakalı olmayan ‘Mektebi Suffa’ imzasının yer aldığı “Cennet Kimler İçin Hazırlanmıştır” konulu metin ise Furkan Vakfı Gençlik Kollarına ait değildir. “Mektebi Suffa” tarafından hazırlandığı öne sürülen metin hangi amaçla hazırlandı bilemiyoruz ama cennetliklerin vasıflarının sayıldığı metinde “Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad edenler” ifadesi, Kur’an’ı Kerim’in bir ayetidir ve tüm Müslümanlar bilirler ki Allah yolunda cihad’ ifadesi Allah’ın dini uğrunda yapılan gayretlerin her türlüsü için geçerlidir. “Peygamberimizin Mekke dönemindeki cihadı” diye kitaplarımıza geçen o ilk dönemde Allah Rasulü ve ashabından hiç birinin eline kılıç almadığı tüm tarih kitaplarımızda kayıtlıdır. Ama Mekke döneminde gösterilen bu kılıçsız gayret; ‘cihad’ yani ‘mücadele’ olarak nitelendirilir.

Furkan Vakfı’nı IŞİD’le bağlantılı gibi lanse ettirilmeye çalışılan haberde “Suriye’de, Türkiye’de ve Mısır’da cihad çağrısı yaptı” denilerek Alparslan Kuytul Hocaefendi silahlı cihada çağırmış gibi gösterilmiştir. Gazetede Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin şu ifadeleri yer almaktadır: “Mü’minlere düşen görev her memlekette İslami bir hareketin meydana gelmesini sağlamaktır. Her birisi kendi topraklarında İslam’ı hâkim kılacaklar. Türkiye’dekiler Türkiye’de Suriye’dekiler Suriye’de Mısır’dakiler de Mısır’da. Müslümanların bunun için eğitim görmesi ve cemaat hali alması lazım. Ne yapıyorsa yine cemaatler yapıyor.” Bu videonun aslı bu kadarla sınırlı olmayıp, konuşmada asıl olarak Peygamberi bir yolla mücadele etme gerekliliği vurgulanmaktadır.

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu ifadelerinden maksadının; Kur’an ve Sünnet vitaminleriyle beslenmiş nesiller yetiştirmek olduğunu defalarca kez açıklamıştır ve bu videolar internet sitemizde bulunuyor olup internet âleminde binlerce kişi tarafından izlenmektedir. Buradaki eğitimden kasıt asla silahlı bir eğitim değildir. Hizmet ve eğitim faaliyetlerimiz gayet açık olup böyle bir yönünün olmadığı geniş kitleler tarafından görülmektedir.

Konusu geçen videonun linki:

 http://www.tvfurkan.com/ummetimizin-cok-zor-zamanlardan-gectigi-bu-cagda-musluman-bireylere-idarecilere-ve-cemaatlere-dusen-gorev-nedir_794c840e0.html

 

Bu konuya binaen bizimde aklımıza şöyle bir soru gelmiştir: böyle bir konuyu çarpıtarak gündeme getirenlerin ve bu şekilde bizi IŞİD ve benzeri bir terör örgütü ile bağlantılı gibi göstermeye çalışanların hain bir emelleri mi var!

Eğer böyle bir emelleri varsa bilsinler ki halkımız hatta etkinliklerimizde görev yapan emniyet güçleri bile bizim ne kadar temiz bir geçmişe sahip olduğumuzun yakından şahididir. İsterlerse sorabilirler…

Yapılan bu çarpıtma ve talihsiz açıklamanın, İslam Kültüründen oldukça uzak olan bu kişilerin cehaletlerinden kaynaklandığını düşünmek istiyoruz.

Birgün gazetesinde ve internet ortamında yayın yapma sorumluluğunu yüklenmiş olan bu kişileri, bilgileri olmayan konularda konuşmama ve yayın yapamamaları konusunda uyarıyoruz. Aksi halde halkımızın nezdinde hoş olmayan konumlara düşeceklerdir.

Yukarıda konu edilen videonun kastını açıklama maksadına yönelik olarak; videonun aslını ve benzeri videoları kamuoyu vicdanına sunmak ve yaymak için gerekli tüm çalışmalar tarafımızdan yapılacaktır.

 Furkan Vakfı olarak İslam'da cihad meselesine bakışınız nedir?

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz