Geçtiğimiz hafta 411 Siyonist yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi

Geçtiğimiz hafta 411 Siyonist yerleşimci yoğun güvenlik önlemleri altında mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip avluda kışkırtıcı turlar attı.

Geçtiğimiz hafta 411 Siyonist yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi
27 Mar 2021 17:36:58

İsrail parlamento seçimleri gününde 150 yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip batıl dini ayinlerini gerçekleştirdi.

Fanatik Yahudiler, geçtiğimiz günlerde Mescidi Aksa'nın güney duvarlarına bitişik İslami Vakıflar'a ait Emevi Sarayları bölgesinde Pesah hazırlıkları amacıyla kurbanlar kestirip Talmudik ayinler düzenlemişti.

Mescidi Aksa hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyorken Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.

Aşırılık yanlısı Yahudi grupların Mescidi Aksa’ya yönelik saldırı çağrılarına karşılık Şeyh İkrime Sabri, imkânı olan tüm Müslümanları Mescidi Aksa’ya davet etmişti.

Son zamanlarda aşırılık yanlısı Yahudi grupların Mescidi Aksa’ya yönelik saldırı girişimlerinin arttığı görülmektedir.

Ayrıca şubat ayında 17 Filistinli, işgal güçleri tarafından Mescidi Aksa'dan ve ikamet ettikleri yerlerden uzaklaştırıldı.

Hamas’ın Batı Şeria’daki Medya Ofisi'nin yayımladığı rapora göre, Mescidi Aksa’ya saldıran Yahudi yerleşimcilerin sayısı Ocak ayında 613 iken Şubat ayında 1309’a ulaştı.



0 Yorum

Yorum Yaz